Kalkavan, 40 Puan Ligde Kalır

Kalkavan, 40 Puan Ligde Kalır
Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, ligdee 40 puan toplayan takımların ligde kalacağını söyledi.

Bu hafta deplasmanda oynadıkları Akhisar Belediyespor maçında galip geldikleri için mutlu olduğunu ifade eden Kalkavan “İlk devre şansız bir golle maça başladık. Futbolda bunlar oluyor. İkinci devre gerçek kimliğimize büründük ve hak edilen bir üç puanı hanemize yazdırdık. Ligde 40 puanı toplayan takımlar kesin ligde kalır. Herkes bir birleriyle oynayacak. Matematiksel olarak çok kolay değil 40 puanın üstüne çıkmak. Bu ligde hak eden kalacak. Keyifli bir lig yaşıyoruz. Kayserispor’un yarışta olması avantaj. Bizim adımıza Akhisar Belediye maçı çok önemli idi, hele de zor bir deplasmanda 1-0’dan maçı çevirmek kolay değil. Maçın ikinci devresinde üstün olan takım bizdik, fark bile atabilirdik. Teknik kadro ve futbolcularımı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Devre arası takıma katılan ve maçın ikinci devresinde hocası tarafından görev verilen, Avusturya Milli takım oyuncusu Ümit Korkmaz’ın müthiş bir performans sergilediğini ifade eden Kalkavan “Dikine oynayan ve topa iyi vuran bir futbolcu. Kumaşı çok iyi. Bu futbolcuyu kazanmamız gerek. Sakatlıktan yeni çıktı. Adam eksilten, topa iyi vuran bir futbolcu. Bu takımın hücum gücünün yarısı dışarıda. Lualua, Abdi ve Engin’in de aramıza döndüğünde son yedi hafta içinde hak ettiğimiz yere yükseleceğiz” diye konuştu.

2 Sezon öncesi Akhisar Belediye ile Rize’de şampiyonluk mücadelesi verdiklerini hatırlatan başkan Kalkavan “Akhisar bu ligin en başarılı takımı. Mütevazi bir bütçesi var, bence müthiş işler yapıyorlar. Başkanı, yöneticisi, teknik kadrosu ve futbolcularını ben çok başarılı buluyorum. Neredeyse bizim bütçemizin yarısında kadro kurdular ve geldikleri yer asla küçümsenecek gibi değil” dedi.

“TARAFTARSAN TAKIMINA SAHİP ÇIKACAKSIN”
Taraftarsız bir takımın başarılı olamayacağını ifade den Metin Kalkavan “Bizim taraftarımız takımına mutlak destek vermesi gerekiyor. Bir takım sadece futbolcusu, yönetimi, teknik kadrosu ile başarılı olamaz. Taraftarsan takımına sahip çıkacaksın. Bu sezon 3-4 bin maç ortalaması ile sahamızda maçları oynuyoruz. Bu asla yeterli değil. O stat her maçta dolmalı ve takımına sonuna kadar destek vermeli. Gençler maç bittikten sonra beni protesto ettiler. Onlara teşekkür ediyorum. Nedeni ise maç bittikten sonra yönetim istifa dedikleri için. Şehir olarak takımına sahip çıkacaksın. Eskişehirspor bu ligin en sert ve top yapan takımlarından birisi. Gidersin üstüne tokadı yersin. O takıma 1,5 pozisyon verdik, bizde son dakikada net bir pozisyondan yararlanamadık. Bu tip şeylere takılmıyorum. Onlar gençtir, doğruları er yada geç öğrenecekler” ifadelerini kullandı