Kalkavan, Çakır Rize Maçına Verilmesin Dedi, MHK Çakır'ı Fener Maçına Atadı

Kalkavan, Çakır Rize Maçına Verilmesin Dedi, MHK Çakır'ı Fener Maçına Atadı
Rizespor'un evinde Beşiktaş'a 2-1 mağlup olduğu karşılaşmada büyük tepki çeken Cüneyt Çakır, 7 hafta sonra Fenerbahçe maçına atandı.

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında oynanacak müsabakaları yönetecek hakemler açıklandı. Açıklanan listeye göre Rizespor'un evinde oynayacağı Fenerbahçe maçını Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır, 19. haftada hatalı kararlarla Rizespporlu 2 oyuncuyu kırmızı kartla oyun dışı bırakmış ve Rizespor'un karşılaşmayı 2-1 kaybetmesinde en önemli aktör olarak rol almıştı. Çakır, 7 hafta sonra bir başka şampiyonluk mücadelesi veren 3 büyük takımdan Fenerbahçe'nin Rize'de Rizespor' ile oynayacağı maça atandı.

Çakır, 19. haftada Rize'de oynanan ve Rizesporlu 2 oyuncunun kırmızı kartla oyun dışı bırakıldığı maçta verdiği ve vermediği kararlar yüzünden büyük eleştirilere maruz kalmış Rizespor ise Beşiktaş'a 2-1 mağlup olmuştu. Karşılaşma sonrası ise Rizespor Kulubü Başkanı Metin Kalkavan yaptığı açıklamada, "Kendisi orijinal baba dede tarafı Rizelidir. Onun için psikolojik olarak etki altında kaldığını düşünüyorum. Burada maalesef negatif olarak etkileniyor kendisi Rizeli diye. Kendisine uluslararası alanda başarılar diliyorum ama burada biraz fazla oluyor" diye konuşmuştu.

Merkez Hakem Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre; 4, 5 ve 6 Nisan tarihlerinde oynanacak karşılaşmaları yönetecek hakemler şöyle:

4 Nisan Cumartesi

13.30 Gençlerbirliği - Kasımpaşa: Yunus Yıldırım

13.30 Balıkesirspor - Mersin İdmanyurdu: Bülent Yıldırım

16.00 Eskişehirspor - Medicana Sivasspor: Ali Palabıyık

19.00 Rizespor-Fenerbahçe: Cüneyt Çakır

5 Nisan Pazar

13.00 Bursaspor-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor: Mustafa Kamil Abitoğlu

13.00 Akhisar Belediyespor - Gaziantepspor: Süleyman Abay

16.00 Galatasaray - Kardemir Karabükspor: Tolga Özkalfa

19.00 Torku Konyaspor - Trabzonspor: Hüseyin Göçek

6 Nisan Pazartesi

20.00 Beşiktaş - İstanbul Başakşehir: Mete Kalkavan