Kalkavan: Gazetecilerden Dost Olmaz

Kalkavan: Gazetecilerden Dost Olmaz
Ç.Rize Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin 83. Olağan Genel Kurulu toplantısında Başkan Metin Kalkavan gazetecilerden dert yandı.

Kalkavan, “Başlık atıyorlar. Başkan; ‘Akıl vermeyi bırak transfer yap’. Ben hiçbir zaman kimseye böyle hitap etmedim. Şunu anladım gazeteciden dost olmaz” dedi.

Ç.Rize Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin 83. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilengenel kurula 162 aktif aidatını ödeyen delegeden 72’si katıldı.

caykur-rize-genclik-ve-spor-kulubu-dernegi’nin-83.-olagan-genel-kurulu-toplantisi-1.jpg

Kongreye Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, Başkanvekili Halim Mete, Rize’deki belediye başkanları, siyasiler, sivil toplum örgüt yöneticileri ve az sayıda taraftar katıldı. Açılış ve yoklama ile başlayan toplantıda ’Rizespor Belgeseli’ katılımcılara izletildi. Toplantıda yönetim kurulu faaliyet raporu Rizespor Kulüp Başkanvekili Halim Mete, mali raporlar ise yönetim kurulu üyesi Ali Haydar Er tarafından okundu.

Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan yaptığı konuşmada, kulübün çok iyi yönetildiğini belirterek, “İlkelerimiz yönünde kulübümüzü yönetiyoruz. Bu ilkeler doğru ve dürüstlüktür. Bundan dolayı bizim kulübümüzün ismi 3 Temmuz olaylarında anılmamıştır. Biz olmasaydık yüzde yüz anılacaktı. Burada olmamızın sebebi toplumun büyük bölümü, çocuklarımız, yarınımız ve geleceğimizi kurtarmaktır. Burada bana karşı olan bir avuç insan için buradan pes edip gitmek gibi bir niyetim yoktur. İki aydır bir itibarsızlaşma çabası var. Başlık atıyorlar. Başkan; ‘Akıl vermeyi bırak transfer yap’. Ben hiçbir zaman kimseye böyle hitap etmedim. Şunu anladım; gazeteciden dost olmaz. Görevi icabı olmaz. Onun için neyin haber değeri taşıdığını siz bilemezsiniz. Onunla dost olarak sohbet edersiniz, o istediği yeri alır. Bir taraftan da 160 futbolcu transfer yapıldı. Geldi, gitti ne oldu. Diğer taraftan da transfer yok diye yazar. Şu önemli mali disipline uymayan kulüplerin yaşama şansı yok. Milyon dolarlık transferler yapacaksınız ama yanı başınızdaki markete borcunuzu ödemeyeceksiniz, kapıya haciz gelecek yazık günah. Biz bunu yapmıyoruz. Bu topraklardan gidip çalışan ve bir yerlere gelen insanlar dönüp yine bu topraklara hizmet yapıyor. Bunun değerini bilmek lazım. Eleştirmeyin demiyorum, tartışıp konuşalım. Farklı fikirler eleştiriler olabilir. Değerlerimiz var. Önce değerlerimize sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

metin-kalkavan-rizespor-kulubu-baskani.20150208184534.jpg

caykur-rize-genclik-ve-spor-kulubu-dernegi’nin-83.-olagan-genel-kurulu-toplantisi.jpg