Kalkavan: Rıza Hoca Ayrılmasaydı Biz Devam Ederdik

Kalkavan: Rıza Hoca Ayrılmasaydı Biz Devam Ederdik
Ç. Rizespor’un Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, ‘Rıza Hoca kendi ayrılmayı istemeseydi sezon sonuna kadar onunla çalışırdık’ dedi.

Ç. Rizespor’un Kulüp Başkanı Metin Kalkavan TRTSPOR’da yayınlanan ‘İşte Goool’ programında gündeme dair bomba açıklamalar yaptı. Kalkavan ‘Rıza Hoca kendi ayrılmayı istemeseydi sezon sonuna kadar onunla çalışırdık’ dedi.

RIZA HOCA KENDİ İSTEĞİYLE AYRILDI

Ligin ikinci yarısının hemen başında Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasından sonra Gaziantepspor karşısında da 5-1’lik gibi bir başarı elde eden Ç.Rizespor’un Başkanı Metin Kalkavan katıldığı İşte Goool programında Rıza hoca kendilerininin değil hocanın isteği doğrultusunda yolları ayırdıklarını açıkladı.

Kalkavan sözlerine şöyle devam etti: ‘Rıza Hoca ile dostane bir şekilde ayrıldık. 15 maç kazanamama durumundan dolayı değil. Bu her hocanın başına gelebilir. Kendisi bırakmıştır. Yoksa benim başkanlığım dönemimde hiçbir hocamla yolları ayırmadım. Öyle bir şey olmamıştır. Kendisini teşekkür ettim. Takımı kurmasında büyük bir emeği vardı. O açıdan teşekkür ediyoruz. Bu istifa kulüplerde oluyor. 15 maç çok uzun bir zaman. 4.5 ay sonra kazandık. O açıdan hocam kendi isteği ile bırakmıştır. Bizim her hangi bir zorlamamız olmamıştır. Kendisine teşekkür ediyorum.’

TRANSFERLER RIZA HOCANIN İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA YAPILDI

Kalkavan ara sezonda transferlerin büyük çoğunluğunu Rıza Hoca’nın isteği doğrultusunda yapıldığını belirterek ‘Şöyle söyleyeyim, bizde 24 transferin 22’si hocanın onayı ile yapılmıştır. 2 tanesi hariç. 9 transferde son 9. hariç ve bir de İsveç’ten gelen onunda (ondada) kendi onayı vardır. 7 tanesi hocanın isteği ile yapılmıştır ‘ dedi.

DENİZ KADAH'I GEÇEN YIL DA ALMAK İSTEMİŞTİK

Metin Kalkavan Görkem ve Deniz transferine ayrı bir parantez açarak, Görkem kulübünü federasyona şikayet edip, alacağı için 17 Ocak’ta ayrılma kararı, günü doluyordu. Benimde söylediğim şuydu, 17 Ocak’tan önce bana gelmeyin. 17 Ocak’ta serbest kaldıktan sonra gelin. Ben hiçbir kulübüme bunu yapmam. Hiçbir başkanıma bunu yapmam. Boşta kalırsa tamam dedim. Bu yüzdende 15’inde de Elazığspor başkanını aradım. Futbolcularına sahip ol. Bizimkiler ayartıyorlar dedim. Kulüplerin bunu yapmaması lazım. Oradaki insanlar dostlarım. Ben sana söz verdim almıyorum dedim’ derken Deniz içinse; ‘Deniz’i biz geçen sene istedik. Bir türlü alamadık. Çok uğraştık. Bu sene sezon başında almaya çalıştık alamadık. Arada bir özel maç oynadı Honnover ile çok iyi oynadı. Rıza’nın ısrarla istediği bir futbolcuydu. Başkanım alalım bize çok faydası olur diye. Çok uğraştık. Bazen olmuyor. En sonunda sağolsun Tayfun hocanın izni ile aldık. Biraz uzun sürdü. Gerçekten çok iyi futbolcu. Milli takıma gidecek bir futbolcu. Farklı özellikler olan, Türkiye’de bilinmiyor. Menajerlere de teşekkür ediyoruz. Bizim ihtiyacımız daha fazlaydı. Sivasspor’un yeri iyi. Yeni oynamaya başladı. Çok büyük işlere imza atacak’ İfadelerini kullandı. (TRT SPOR)