Kalkavan: Tütüneker'e Sahip Çıkalım

Kalkavan: Tütüneker'e Sahip Çıkalım
Ç.Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, Teknik Direktör Uğur Tütüneker'e Rizelilerin sahip çıkması gerektiğini açıkladı.

Aylar sonra M.Ali Karaca önderliğinde Gaziantepspor’u 5-1 mağlup eden Ç.Rizespor’da Kulüp Başkanı Metin Kalkavan maç sonu önemli açıklamalarda bulundu.

KARACA SEZON BAŞI OLABİLİRDİ AMA ŞİMDİ OLMASI BÜYÜK RİSK

Başkan Kalkavan;”Karaca hoca bizim evladımız o hep bizimle birlikte olacak, zamanla o da olacak. Şeytan kulağına kurşun Karaca hoca ile ne zaman maça çıksak kaybetmiyoruz. Geçen sezon Bucaspor ve 1461 Trabzonspor maçlarında aldığımız 4 puan şampiyonluğun habercisi olmuştu. Farklı bir kulvardayız, bu atmosferde olması büyük bir risk. Sezon başında olabilir, taraftarda haklı dediğim gibi Karaca hoca çok değerli bir insan ve iyi bir hoca” dedi.

Aylar sonra alınan farklı galibiyet için kısmet bu maçtaydı diyen Başkan Metin Kalkavan; “Yeni bir başlangıç. Lig uzun bir maraton. Lige renk katmaya gelmiştik, bundan sonra sakatlarımız düzelip aramıza katmasıyla çok daha iyi sonuçlar alarak yukarıya doğru hızla tırmanacağımız düşünüyorum.  Bu akşam alınan farklı galibiyetten dolayı teknik kadromu, futbolcularımı ve desteğini 90 dakika esirgemeyen taraftarlarımız canı gönülden kutluyorum. Sahada ve tribünlerde her şey dört dörtlüktü diyebilirim” açıklamasında bulundu.

ABDULLAH AVCI, ŞENOL GÜNEŞ VE AYKUT KOCAMAN BİZİ İSTEMEDİ
, ZİCO TUZLU GELDİ, SUSİÇ DÜNYA KUPASINDA

Rıza Çalımbay’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturacak olan Uğur Tütüneker‘e destek olun mesajını veren Başkan Kalkavan;” Bazı kesimlerde ön yargılar var. Yok odur, yok budur. Biz önemli kriterlerle eleme yaparak bu kararı verdik. Çok hassas davranarak Uğur hoca isminde karar kıldık. Gelen hocaya sahip çıkalım. Uğur hoca evvela iyi bir insan. Çok değerli hocalarla görüştük ve onların düşüncesi risk almak istemedikleri yönde oldu. Düşme potasına inen bir takımı Aykut hoca, Şenol hoca ve Abdullah hoca çalıştırmak istemedi. Bunun dışında yabancı teknik adam olarak Zico ve Saffet hocaya teklifimizi ilettik. Brezilyalı teknik adamın parası çok “Tuzlu” geldi bize. Saffet Susiç ise ülkesi Bosna Hersek ile Dünya kupasına gideceğinden teklifimizi nazikçe kabul etmedi ve teşekkür etti bizi.

Hedeflerinin sezon başında söyledikleri gibi ligde kalıcı olmak ve ilk 10’un üzerinde tamamlamak olduğunu vurgulayan Ç.Rizespor kulüp Başkanı Metin Kalkavan;” Tabi şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Benim takımım keyifli top oynaması lazım. Tıpkı bu akşam oynadığı gibi. Stada gelen taraftar keyif alacak, maçı televizyondan izleyen spor severler Rizespor’un oynadığı futboldan keyif alacak. Bazen oynarsın kazanamasın, ama top oynamak önemli. Bu akşam bu takımı izleyen spor severler umarım keyif almıştır, işte ben böyle bir takım istiyorum ve bunun için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

DENİZ KADAH MİLLİ TAKIMA GİDECEK ÖZELLİKTEDİR

Maçın ikinci devresinde oyuna giren ve kısa bir sürede iki gol atarak siftah yapan Deniz Kadah için Başkan Kalkavan öncelikle bu oyuncuyu ısrarla isteyen eski teknik direktör Rıza Çalımbay’a teşekkür etti. Kalkavan; “ Deniz’in transferinde çok uğraştık. Süper bir futbolcu. İnşallah Milli takıma gidecek özellikleri  Türkiye’de az bulunan bir yetenek. Vuruş tekniği üst düzeyde bir oyuncu” dedi.

Başkan Kalkavan son olarak Rıza Çalımbay önderliğinde 15 haftadan beri kazanamayan bir takım Karaca hoca ile nasıl oldu da rakibini sürklase etmeyi başardı? Ne Değişti? Size göre sorusuna karşı şu ifadeleri kullandı: Enteresandır bu tip kan değişikliğinde yüzde seksen oranında galibiyet alınıyor. Geçen hafta çıkan takımdan bir Engin’in yerinde Cernat vardı. Bana ne oldu diye sorarsanız bende size M.Ali Karaca’ya sorun derim. Bu akşam değil Karaca hoca takımın başında başka bir isim olsa aynısı olurdu diyebilirim. Yeni bir umut, yeni bir şans. Küsenler geri döndü diyebilirim. Bir patlama bekliyordum o da bu akşam oldu.

Haber: Selim Denizalp