Kalkavan'a Başkanlık Teklifi

Kalkavan'a Başkanlık Teklifi
Süper ligin yeni ekibi Ç.Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan’ın Kulüpler Birliği Başkanı olabileceği belirtiliyor.

Kulüpler birliği vakfı yaptığı toplantıda yabancı kontenjanının yanı sıra yeni Başkanın kim olacağı konusunu da görüştü.

Kulüpler Birliği Başkanı olan Halil Ünal’ın Eskişehirspor kongresinde Başkanlık koltuğunu rakibi Mesut Hoşcan’a kaptırmasından sonra gündeme gelen Başkanlık seçiminde Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın Başkanlığa sıcak bakmaması sonrası Süper ligin yeni ekibi Ç.Rizespor kulüp Başkanı Metin Kalkavan’ın yeni Başkan olabileceği belirtiliyor.

Ortak Adayları Kalkavan..

Yapılan toplantı sonrası Başkanlık seçiminin 17 Temmuz tarihinde belli olacağı, Ç.Rizespor kulüp Başkanı Metin Kalkavan’ın kendisine sunulan Başkanlık teklifine yoğun iş temposu yüzünden pek sıcak bakmasa da, Kulüpler birliği onursal Başkanı ve Gençlerbirliği kulüp Başkanı İlhan Cavcav’ın Metin Kalkavan‘a ısrarla seni Başkan görmek istiyoruz sözleri sonrası Kalkavan’ın bu durumu değerlendirmek için süre istediği öğrenildi.

Türkiye Süper Liginde yer alan spor kulüplerinin bir araya gelerek kurmuş olduğu vakfın amacı, Türk Futbolunu ve Spor kulüplerini geliştirmek, Türkiye Futbol Liglerinin asli unsurları olan spor kulüpleri arasında dayanışmayı ve dostluğu sağlamak, böylelikle Türk Futbolunu Avrupa ve Dünya Futbolu içinde hak ettiği seçkin yere ulaştırmak amacıyla 2000 Yılında kurulan Kulüpler birliği vakfında sırasıyla İlhan Cavcav, Cemal Aydın, Özhan Canaydın, Aziz Yıldırım, Yıldırım Demirören ve son olarak Halil Ünal Başkanlık görevinde bulunmuştu.

Bir İlk Gerçekleşecek

17 Temmuz’da yapılacak olan secimde Ç.Rizespor kulüp Başkanı Metin Kalkavan bu göreve gelmesi halinde bir ilk gerçekleşecek. Süper lige yeni yükselen bir takımın Başkanı ilk kez Başkanlık koltuğuna oturmuş olacak. Başkan Kalkavan’ın en büyük artısı hiçbir kulüp yöneticileri ile kavgalı olmaması, üstün bilginliği , uzlaşmacı yapısının yanında ikna kabiliyetinin üst düzeyde olması ve futbolda fair-play ruhunu en önde tutması geliyor.

Kalkavan’ın Omuzundaki Apoletler…

Metin Kalkavan; Turkon Holding A.Ş. İcra Kurulu Başkanlığı, IMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı, TOBB Konsey Üyesi, TOBB Tahkim Kurulu Divan Başkanı, TÜDEV Başkanı ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevinin yanı sıra 2009 yılından beri Ç.Rizespor Kulüp Başkanlığı görevini yürütüyor.

Haber: Selim Denizalp