Kalkavan'dan Acı İtiraf

Kalkavan'dan Acı İtiraf
Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Çaykur Rizespor'un kulüp başkanı Metin Kalkavan samimi bir itirafta bulunarak hata yaptıklarını ve başarısız olduklarını açıkladı.

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Çaykur Rizespor'un kulüp başkanı Metin Kalkavan, saha sonuçlarına bakıldığında başarılı olmadıklarını söyledi.

Kalkavan, yaptığı açıklamada, Kartalspor galibiyeti ile orta sıralara yükseldiklerini belirterek, ''Az da olsa rahat bir nefes aldık. Ancak sezon başındaki hedefimizin çok uzağındayız. Saha sonuçlarına bakıldığında başarılı değiliz. Ancak ekonomik anlamda çok ciddi yol aldık. Fakat puan cetveline bakıldığında bu çok anlam ifade etmiyor. Çünkü futbolda her şeyi saha sonuçları belirliyor. Sportif başarı gelmeyince ekonomik başarının hiç bir anlamı olmuyor'' dedi.

Sezon ortasında hiç bir takımın değerlendirme yapamayacağını ifade eden Kalkavan, ''Elbette bizim de hatalarımız oldu, hatalarımızı kabul ediyoruz. Çok iyi bir kadro kurmamıza rağmen başarı gelmedi. İstikrarı hedeflememize rağmen iki hocamız başarısız sonuçların ardından artan baskılar nedeniyle görevlerinden ayrıldı. Başarıya ulaşmak için istikrarı mutlaka sağlamalıyız. İstikrarı yakalamak için sezon sonunda gerekli değerlendirmeyi yapacağız'' diye konuştu.

Kalkavan, şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada Çaykur Rizespor'un da isminin geçmesine ilişkin ise ''Bizden istenilen belge ve bilgileri vermeye hazırız. Kim ne suç işlediyse cezasını çekecek. Herkes aldığı paranın hakkını vermeli. Başka yerlere tezgah açanlar cezalarını çekecek. Bizim kulübümüzde de varsa varsa adalet için her türlü desteğe hazırız. Bu işe karışanları kendi ellerimizle teslim ederiz'' diye konuştu.