Kalp Aranan 11 Yaşındaki Rizeli Esila: “Yaşamak İstiyorum”

Kalp Aranan 11 Yaşındaki Rizeli Esila: “Yaşamak İstiyorum”
Çaykur Rizespor’un altyapı antrenörlerinden Hakan Tüfekçi’nin 11 yaşındaki kızı Esila, 11 aydır kendisini yaşatacak kalbi bekliyor. Şimdilik yapay kalp cihazıyla hayata tutunan Esila'nın tek umudu yapılacak organ bağışı.

Çaykur Rizespor’un altyapı antrenörlerinden Hakan Tüfekçi ile Zeynep Tüfekçi’nin 11 yaşındaki kızları Esila Tüfekçi, Rize’de 11 ay önce mide bulantısı ve karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye götürüldü. Yapılan tetkiklerde kalbinin yüzde 25’inin çalıştığı ortaya çıkan Esila Tüfekçi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi ve Esila’ya burada kanın pompalanmasını sağlayan destek cihazı takıldı.

Ankara’daki hastanede tedavisi devam eden ve kalp nakli bekleyen Esila, dışarıya çıkarken yapay kalp gibi olan cihazın bir bölümünün bulunduğu çantayı yanında taşıyor.

esila-tufekci-(3).jpg

Çantayı taşımanın kendisini zorlasa da yaşamına yardım ettiğini belirten kalp nakline ihtiyacı bulunan ve organ bağışı bekleyen 11 yaşındaki Esila, organ bağışına dikkat çekmek amacıyla organ bağışını konu edinen ve üzerine “Organlarınızı cennete götürmeyin!!! Onlara Cennette değil burada ihtiyaç var!!!” notunu düştüğü bir resim çizdi.

esila-tufekci-(4).jpg

Esila’nın annesi Zeynep Tüfekçi, vatandaşlardan duyarlı olmalarını beklediklerini kaydederek, “İnsanların organ bağışı konusunda çok duyarlı olmasını bekliyoruz. İnsanlar, 'bizim başımıza gelmez' diye düşünmesinler. Çünkü benim çocuğum da çok sağlıklı bir çocuktu; ama bir anda hastalandı” diye konuştu.

esila-tufekci-(1).jpg

Çaykur Rizespor Kulüp yöneticilerinden Serkan Karavin’in de ziyarette bulunup moral verdiği Esila Tüfekçi için Çaykur Rizespor taraftar grupları da sosyal medyadan organ bağışı çağrısında bulunurken, 53. Kolordu taraftar grubu ise hafta sonu Rize’de oynanan Trabzonspor karşılaşmasında “Bugün bütün kötülükleri unutun. Esila'ya kalp arıyoruz." yazılı pankart açmıştı.

esila-tufekci-(5).jpgesila-tufekci-(2).jpg