Kalpar: Seri Yakalamalıyız

Kalpar: Seri Yakalamalıyız
Hafta sonu sahasında Konyaspor ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hüseyin Kalpar, Konyaspor karşısında taraftar desteği ile kazanma adına güçlerini sahaya yansıtmak istediklerini söyledi.

Kalpar, Mehmet Cengiz Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, istikrarlı bir çıkış yakalamak zorunda olduklarını belirterek, ''Bunun için üst üste 5-6 galibiyete ihtiyacımız var. Bunun zor olduğunu biliyoruz. Ancak disiplinimizden taviz vermeden hedefe ulaşmak için bunu başarmak zorundayız'' dedi.

Hafta sonu Konyaspor ile zor bir maç oynayacaklarını ifade eden Kalpar, ''Rakibimiz, Süper Lig'den bu sezon düşen iyi bir ekip. Sezon öncesi dışarıya 'sorunları var' gibi yansısa da iyi puanlar alan, iyi top oynayan bir ekip. Süper Lig'den kalan tecrübeli oyuncuları var. Zor bir maç olacak. Kendi sahamızda bu maçı kazanırsak Konyaspor'a karşı avantaj elde etmiş olacağız. Yaklaşık altı puan ve iki galibiyetlik bir fark olacak. Bu ligde iki maç çok önemli bir avantaj'' diye konuştu.

Maçın Pazar günü 13:30'da oynanacağını anımsatan Kalpar, şunları söyledi:

''Taraftarımızın maça geleceğine inanıyorum. Bize büyük destek ve güç verirler. Gece oynanan maçlara yağmur ve ulaşım problemi nedeniyle gelemiyorlardı. Gündüz maçına geleceklerini düşünüyorum. Geldikleri taktirde bize büyük destek sağlayacaklardır. Konyaspor karşısında taraftarımızın desteği ile kazanma adına gücümüzü sahaya yansıtmak istiyoruz.''

Kalpar, hafif sakatlıkları olan Ousman Jallow, Mehmet Al, Osman Fırat'ın maç gününe kadar hazır hale gelmeleri için çalıştıklarını belirterek, Erkan Kaş'ın arka adalesinde sorun olduğunu ve oynama ihtimalinin düşük olduğunu ifade etti.