Kalpar: "Trabzon'u tebrik ediyorum"

Kalpar: "Trabzon'u tebrik ediyorum"
Bank Asya 1. Lig ekibi Samsunspor'un teknik direktörü Hüseyin Kalpar, ''Sahadan galibiyetle ayrılmamız durumunda büyük ölçüde Samsunspor'a bu işi bitirmiş gözüyle bakabiliriz'' dedi.

Karadeniz ekibinin tecrübeli teknik direktörü Hüseyin Kalpar, haftalık basın toplantısında beraberinde Kulüp Basın Sözcüsü Haluk Tan ve Futbol Şube Sorumlusu Suat Çakır'la çeşitli değerlendirmede bulundu.

Samsun'da herkesin mutlu olabileceği günlerin yaşandığına dikkat çeken Kalpar, bu duruma gelene kadar çok inişli çıkışlı günler geçirdiklerini söyledi.

Takımın ilk 6 içinde olması gerektiğini sezonun başında belirttiklerini hatırlatan Kalpar, takımın ligin ilk yarısı itibariyle belirlenen hedefi tutturduğunu, ikinci yarı için yapılan hesaplamaların da belirlenen çerçevede devam ettiğini belirtti.

Kalpar, şampiyonluk yolunda matematiksel garanti için almaları gereken ortalama puanın 5 olduğunu vurgulayarak, ''Ligin ikinci yarısı itibariyle şuan 9 maç kazanmış durumdayız. Matematiksel garanti için almamız gereken 5 puandır. Bu da 2 maç demektir, ya da bir galibiyet ile 2 beraberlik demek. Bizim söylemlerimiz şuana kadar bizi yanıltmadı. Bu zamana konuştuklarımız boş değilmiş'' dedi.

Kayseri Erciyesspor'la oynanan karşılaşmadan alınan bir puanın değerli bir puan olduğunu ifade eden Kalpar, şöyle devam etti: ''Erciyes takımı buraya gelirken ilk 6 için mücadele eden bir takım görüntüsü içinde olduğundan buradan eli boş dönmek istemiyordu. Buradan 3 puan almak için gelmişlerdi. İyi bir mücadele oldu. Maçın başından sonuna kadar oyun disiplininden hiç kopmadık. Her 2 takımda net pozisyonlar yakaladı. Buradan mağlup ayrılmamız bizi yolumuzdan geri çevirmezdi ama moral bozukluğu yaratabilirdi. Bu maçtan aldığımız bir puan, rakiplerimizinde aldığı kötü netice bizim için avantaj oldu. Çünkü ikinci takımla aramızda 4 puan vardı, şimdi bu fark 5 puana çıktı. Burada berabere kaldığımız maçlar oldu, halk diliyle suratlar beş karıştı. Bir puana kimse razı değildi, mutlu değildi, huzursuzdu. Ama biz işin bilinciyle, puan puandır diyerek yolumuza devam ettik. Alınan puanlar sonucunda Samsunspor şuan 54 oldu. Biz ligin sonu için bir hedef ortaya koyduk ve bu hedefi tutturmak istiyoruz.''

Hüseyin Kalpar, Orduspor'un da Erciyes takımı gibi ilk 6 içinde bulunmak istediğini, ne olursa olsun ilk 6 dan kopmak istemediğine işaret ederek, şunları kaydetti: ''Bana göre bu maç Orduspor için daha zor bir maç. Bizim açımızdan da kolay bir maç olmayacak. İki komşu ilin takımının maçları bugüne kadar kolay olmamıştır. Ben sportmence, centilmenlik ölçülerinde bir maç oynanmasını istiyorum. Dolayısıyla hak eden kazansın. Futbola yakışır bir maç olmasını istiyorum. Biz bu maça biraz daha önem verip burada bu işi büyük ölçüde bu işi bitirmek istiyoruz. Kazanmak için Ordu'ya gideceğiz. Kendimizi düşünmek mecburiyetindeyiz. Bu maça da iyi hazırlanıyoruz. Sahadan galibiyetle ayrılmamız durumunda büyük ölçüde Samsunspor'a bu işi bitirmiş gözüyle bakabiliriz.''

-SAMSUNSPOR TARAFTARINA 600 BİLET

Samsunspor Basın Sözcüsü Haluk Tan ise güzel bir 5 haftalık serinin ardından yine güzel, mücadeleci bir maçtan bir puan alarak yollarına devam ettiklerini söyledi.

Bu hafta sonu deplasmanda oynayacakları Orduspor mücadelesi için kendilerine ayrılan bilet sayısının 600 olduğunu belirten Tan, ''Ordu İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar gereğince bu maçta bize 600 adet bilet tahsis edilmiş olup, bu karar tarafımıza tebliğ edilmiştir. Bu 600 biletin 100 adedi Ordu'da yaşayan Samsunlulara satılmış olup kalan 500 bilet bugün kulübümüze gelecektir. Cumartesi günü 19 Mayıs Stadı'nın yanındaki gişelerde her bir kişiye bir bilet olmak kaydıyla satışı sağlanacak olan biletlerin fiyatı ise 10 TL'dir'' diye konuştu.

-TRABZONSPOR'UN JESTİ-

Tan, geçen hafta Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile Bursaspor takımları arasında oynanan ve skorboard'da Karadeniz takımlarının il plaka numaraları geldiğinde bölge takımlarının canlı yayında şampiyon olarak yansıtılmasının güzel bir görüntü olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: ''Trabzon'da canlı yayında yaşanmış olan Karadeniz takımlarının plaka numaraları geldiğinde her bir plaka numarasında bölge takımlarının şampiyon olarak addedilmesi ve özellikle bu güzel görüntünün canlı yayına taşınması son derece mutluluk verici. Kulübümüz zaten bu tür birliktelikleri her zaman ön planda tutan bir kulüptür. Kulüp başkanımız da bir süre önce bununla ilgili ve buna benzer konuları hassasiyetle belirtmiştir. Bu güzel görüntüleri bütün Karadeniz kulüplerinin sahiplenmesi ve bu güzel görüntülerin kardeşlik bağlarını güçlendirici noktalara gelmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor Kulübü Karadeniz birlikteliğini sağlamak amacıyla özüne göre davranmıştır. Kendilerini tebrik ediyorum.''