Kamu Hastanelerindeki İstifalar RTEÜ'ye de Vurdu!

Kamu Hastanelerindeki İstifalar RTEÜ'ye de Vurdu!
Kamu hastanelerindeki istifalar RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesini de vurdu. Son 2,5 yılda 10’a yakın doktor öğretim üyesi ya kendi muayenehanelerini açmak için yada özel sektörün şartlarının daha iyi olması nedeniyle üniversiteden istifa etti.

Sağlık camiasında pandemi ile iyice dayanılmaz hale gelen ağır çalışma koşulları ve özlük haklarında büyük kayıplar hekimleri bezdirmeye devam ediyor. Özellikle özel sektörün çalışma ve ekonomik şartlarının daha iyi olması nedeniyle kamu hastanelerinde istifalar gerçekleşirken Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de aynı nedenlerle istifalar yaşanmaya devam ediyor.

Geçmiş yıllarda bu nedenlerle birçok istifanın yaşandığı üniversitede son olarak; 2019 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından memleketi Rize’de yılın doktoru seçilen Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Eren’in 2021 yılı Eylül ayı itibariyle kendi muayenesini açması nedeniyle istifasını vermesinin ardından devam eden istifa süreci, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Osman Ersegun Batçık’ın da istifa ederek kentte özel muayenehanesini açmasıyla devam etti.

SUAT TERZİ VE AYŞEGÜL ÇOPUR ÇİÇEK DE İSTİFA ETTİ!

Üniversitede istifalara yakın tarihte 2 doktor öğretim üyesinin istifası daha eklenirken, RTEÜ Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Kliniği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Suat Terzi’nin Haziran ayına kadar görevine devam edeceği öğrenildi.

Üniversitedeki son istifa olayı ise yukarıdaki nedenlerin dışında gerçekleşirken Tıp Fakültesi Kovid-19 Yetkilendirilmiş Tanı Laboratuvarı İl Koordinatörü Doç. Dr. Ayşegül Çopur Çiçek’in de rektörlüğe istifasını sunduğu ancak rektörlüğün istifayı henüz kabul etmediği ve istifanın geri çekilmesini beklediği bilgisine ulaşılırken, istifa nedeni bilinmeyen Doç. Dr. Ayşegül Çopur Çiçek’in istifasını geri çekip çekmeyeceği bilinmiyor.

Ülke genelinde son 1,5 yılda 10 bine yakın doktorun kamu hastanelerinden istifa ederek özel sektöre yada yurt dışına gitmesi nedeniyle YÖK’ün de bünyesinde tıp fakültesi bulunan üniversite rektörleriyle bir toplantı gerçekleştirdiği ve çözüm arayışlarına girdiği öğrenilirken pandemi nedeniyle kamuda çalışma şartlarının ağırlaşması ve maaş ile özlük haklarındaki büyük kayıplar nedeniyle istifaların devam etmesi bekleniyor.