Kamuda çalışan personele müjde

Kamuda çalışan personele müjde
4/C'li olarak çalışan kamu personelinin artık memur sendikalarına üye olabilecek. İşte ayrıntılar...

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, ''Bugünden itibaren 4/C'li olarak çalışan kamu personelinin artık memur sendikalarına üye olabileceklerini'' söyledi.

Yazgan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada, Büro Memur-Sen'in hak arama mücadelesinde önemli bir kazanıma imza attığını belirtti.

4/C statüsünde çalışanların özlük haklarını elde etmelerine yönelik çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini anlatan Yazgan, 4/C'lilerin yıllardır mahkum hayatı yaşadığını, artık bu mahkumiyetin son bulması ve kamuda farklı istihdamların sona erdirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yazgan, ''Bu yolda gayret gösteren Büro Memur-Sen, 4/C'li arkadaşlarımızın sorunlarının çözümünde çok önemli bir etkisi olacağına inandığımız örnek bir hukuki kazanıma imza atmıştır. Bugünden itibaren 4/C'li olarak çalışan kamu personeli artık memur sendikalarına üye olabilecektir'' diye konuştu.

Büro Memur-Sen'in, Ankara iş Mahkemesi'nde 4/C kapsamında çalışan personelin memur sendikalarına üye olabilmeleri için açtığı davada mahkemenin sendikayı haklı bulduğunu ve kararın Yargıtay'ın da onamasıyla Büro Memur-Sen lehine olumlu sonuçlandığını anlatan Yazgan, şunları kaydetti: ''Yargıtay'ın bu kararı 4/C'li kamu personelinin memur sendikalarına üye olabileceklerini gösteriyor. Bu tarihi kararın tüm 4/C personeline hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu başarı hiç kuşkusuz Büro Memur-Sen'in gücüne ve hizmet aşkına inanan üyelerimizin desteğinin bir ürünüdür. Büro Memur-Sen'in elde ettiği bu hak 4/C'li arkadaşlar için bir başlangıç olacaktır. Sorunlarının çözümü noktasında artık önemli bir kapı aralanmıştır. Büro Memur-Sen 4/C'lilerin temsilcisi olarak rehberlik yapmaya hazırdır.

Bu mahkeme kararını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunacağız. Böylece 4/C'li arkadaşların memur sendikalarına üyelik süreci başlamış olacak.''

Açıklamanın ardından Yazgan ve beraberindekiler, mahkeme kararını Bakanlığa götürdü.