Kamyonetini Çekle Sattı, Çek Karşılıksız Çıktı

Kamyonetini Çekle Sattı, Çek Karşılıksız Çıktı
Adana'da paraya ihtiyacı olduğu için krediyle aldığı kamyonetini satan ve aldığı çek karşılıksız çıkan Bülent Oğuz, tam 53 bin 750 lira zarara...

Adana'da paraya ihtiyacı olduğu için krediyle aldığı kamyonetini satan ve aldığı çek karşılıksız çıkan Bülent Oğuz, tam 53 bin 750 lira zarara uğradı.

Marangozluk işiyle uğraşan 35 yaşındaki Bülent Oğuz, 3 yıl önce 36 ay vadeyle kredi çekip 50 bin 830 TL'ye 01 DJP 52 plakalı bir kamyonet aldı. Geçen Kasım ayında ise Oğuz, kamyonetini satmaya karar verdi ve aracının satılık ilanını internette yayınladı. İddiaya göre, 26 Kasım tarihinde ise A.K.K. isimli bir kişi Oğuz'u İstanbul'dan arayıp kamyoneti almak istediğini ancak 7 bin TL'sini peşin geri kalan parayı ise çek ile ödemeyi teklif etti.

TELEFONLAR AÇILMAYINCA DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

Bülent Oğuz'da bu teklifi kabul edip A.K.K. isimli şahsa, "Çekin fotoğrafını gönder" dedi. Çekin fotoğrafını bankaya götürüp gösteren Oğuz, banka personelinin kendisine çek sağlam demesi üzerine kamyonetini satmaya ikna oldu. Bunun üzerine A.K.K. yeğeni olduğunu iddia ettiği Onur S.'yi 28 Kasım'da Adana'ya gönderip kamyonetin devrini noterde üzerine aldırdı.

Aradan bir süre geçmesinin ardından paraya daha çok sıkışan Bülent Oğuz, çeki bankaya götürüp erken bozdurmak istedi ancak bu sefer banka görevlisi kendisine çekin sahte olduğunu ve A.K.K. isimli şahsın bütün çeklerinin son günlerde karşılıksız çıktığını söyledi. Daha sonra Bülent Oğuz, A.K.K.'yi ve Onur S.'yi aradı ancak ikisinin de telefonlarına ulaşamayınca dolandırıldığını anlayıp mahkemeye başvurdu.

"MAĞDUR OLDUM"

Başından geçen olayı İHA muhabirine anlatan Bülent Oğuz, "Şu anda yapacak hiçbir şeyim yok. Mağdur oldum. Çekim de karşılıksız çıktı. Bankaya gittiğimde banka bana o an sağlamdı ama şuanda sağlam değil dedi" diye konuştu.

Arabayı Onur S.'ye sattığını ama şu anda aracın Tokat'ın Niksar ilçesinde birine satıldığını öğrenen Oğuz, "O kişiyi de araştırdım ve dolandırıcı olduğunu öğrendim. Her gün başka illerden alacaklı birilerinin geldiğini söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

Dolandırıcıların tuzağına düştüğü için pişman olduğunu belirten Bülent Oğuz, "36 ay boyunca bin 500 TL olarak ödediğim için son olarak da bayağı masraf çıkarttığı için kamyoneti satmak zorunda kaldım. Çok pişmanım. Keşke aracım olaydı da borcunu ödeseydim. Şuanda 53 bin 750 TL'lik zararım var. Faillerin bir an önce ortaya çıkmasını bekliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:IHA