Kan Bağışı Rekoru Kırdı

Kan Bağışı Rekoru Kırdı
Ordu'da Türk Kızılayı'na 72 kez kan bağışı yaparak rekor kıran ve altın madalya ile ödüllendirilen Adem Yıldız, yaptığı bağışlarla 216 kişinin...

Ordu'da Türk Kızılayı'na 72 kez kan bağışı yaparak rekor kıran ve altın madalya ile ödüllendirilen Adem Yıldız, yaptığı bağışlarla 216 kişinin sağlığına kavuşmasına vesile oldu.

Akkuş ilçesinde yaşayan ve ilk kan bağışını babasının maden işçisi olduğu Zonguldak'ta 18 yaşında yapan Adem Yıldız, 30 yıldır hiç aksatmadan kan bağışı yapmaya devam ediyor. Bugüne kadar 72 kez kan bağışında bulunan ve Kızılay'ın "1 ünite 3 hayat kurtarır" ilkesi göz önüne alındığında bu zamana kadar 216 kişiyi hayata bağlayan 48 yaşındaki Adem Yıldız, sağlığı elverdiği müddetçe kan vermeye devam edeceğini söyledi.

30 YILDIR KAN BAĞIŞI YAPIYOR

Ordu Kızılay Şubesi'be kan bağışı yapan Adem Yıldız, 30 yıllık kan bağışı serüvenini şöyle anlattı:

"Kan vermeye 18 yaşında başladım. Bu zamana kadar 72 kez kan verdim. İlk kan bağışımı babamın maden işçisi olduğu Zonguldak'ta yaptım. Annem astım hastasıydı. Devamlı hastanelere getirip götürüyorduk. Biraz da onun etkisiyle insanlara faydalı olmak için kan vermeye başladım. Sonra askerliğimi yaptığım İzmir'de devam ettim. Daha sonra Ankara'da çalıştığım sırada verdim. Bir ara Samsun'da kan bağışı yaptıktan sonra memleketimiz olan Akkuş ilçesine yerleştik. Şimdi Ordu Kızılayı'na kan bağışı yapmaya devam ediyorum. Sağlığım elverdiği müddetçe kan vermeye devam edeceğim."

Vatandaşları kan bağışı yapmaya davet eden Adem Yıldız, duygularını şöyle ifade etti:

"Bu duygu anlatılmaz yaşanır. Yaşanması gerekiyor. Benim amacım insanlara faydalı olmak. İnsan sadece kendisi için yaşamamalı. Başkaları için de bir şeyler yapmalı. Vatandaşlarımız kan versinler, faydalı olsunlar. Kendi açılarından sağlıklı ve huzurlu olsunlar. Birilerine iyilik yapmanın mutluluğunu yaşasınlar."

Kaynak:IHA