Kanada Fakir Ülkelere Ayrılan Aşıdan Aldı

Kanada Fakir Ülkelere Ayrılan Aşıdan Aldı
Dünyayı tehdit eden koronavirüse karşı aşılar geliştirildi. Aşılamalar da başladı.

Dünyayı tehdit eden koronavirüse karşı aşılar geliştirildi. Aşılamalar da başladı. Ancak tüm ülkelerin bu aşıya ulaşması henüz mümkün olmadı. Dünya Sağlık Örgütü, fakir ülkelerin de aşıya ulaşması için Covax adı altında bir aşı tedarik programı geliştirdi. 190 ülkenin destek verdiği projeyle Şubat ayının sonuna kadar 337 milyon doz aşının fakir ülkelere ulaşması hedeflendi.

O programdan sadece fakir ülkelerin faydalanması gerekiyordu. Ancak dünyanın en zengin ülkelerinden Kanada'nın o programdan 1.9 milyon doz aşı aldığı ortaya çıktı. Birleşmiş Milletler Afrika eski HİV Özel Temsilcisi Stenhen Levis, Kanada'nın o programdan 1.9 milyon doz aşı aldığını söyledi. Temsilci bunun ahlaki açıdan çok yanlış olduğunu ifade etti.

Levis, Kanada'nın bu programı kendi yararına kullandığını, bunu yapan ilk G7 ülkesi olduğunu söyledi. Üstelik bu yaptığı ile gurur duymasının büyük bir hata olduğunu ifade etti. Kanada Başbakanı geçen yıl yaptığı açıklamada ülkesinin fakir ülkeler için yapılan bu organizasyona 400 milyon dolar bağış yaptığını duyurmuştu.

-İHA-

Kaynak:IHA