Kanal İstanbul İhaleye Çıkıyor

Kanal İstanbul İhaleye Çıkıyor
Başbakan Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'nin hazırlıklarının yapıldığını belirterek, ''Onun da ihalesini inşallah yapacağız'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen ASKON 8. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, geçen 10 yılda olduğu gibi, önümüzdeki 10 yılda da Türkiye'yi bir kez daha 3 kat büyütecek ve millete verdikleri sözü yerine getireceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

- Şimdi bu yıl 29 Ekim'de, Marmaray'ın açılışına hazırlanıyoruz.

- 2015'te, biraz daha güneyinde, çift katlı tüp geçidin denizin altından açılışı olacak.

- Yine aynı yıl yetiştirmeye çalışacağız, üçüncü köprüyü bitireceğiz. Bütün bunlar adeta bir zihniyet devrimidir.

- Bu arada yıllık kapasitesi 100 milyon olan İstanbul Havalimanı'nı inşallah bitireceğiz.

- 2009’da, Afrika’da toplam 12 büyükelçiliğimiz vardı, şu anda 31 büyükelçiliğimiz var çıkardık, birkaç ay içinde 34’e ulaşacak. Hedef, Afrika’nın tamamında büyükelçiliklerimizi açabilmek.

- 2002 yılında 1.7 milyar dolar olan Afrika’ya ihracatımızı, 2012’nin ilk 11 ayında 12 milyar dolara çıkardık. Yani 7 kattan fazla artırdık.

kip-(kanal-istanbul-projesi).jpg- İstanbul kanalıyla ilgili, Kanal İstanbul Projesi'nin de hazırlıkları yapılıyor. Onun da ihalesini inşallah yapacağız.

- Kanalın inşası sırasında, milyonlarca metreküp hafriyat çıkarılacak. Kazı malzemesi büyük bir liman ve havalimanı yapımında, sönmüş maden ocaklarında ve kanalın kapatılma noktasında kullanılacak. Kanal İstanbul ile boğaz trafiğinin de son bulması hedefleniyor. Kanal İstanbul’dan günde 150-160 geminin geçmesi hedefleniyor.