'Kanka Polisler' Rize'de Öğrencilerle Buluştu

'Kanka Polisler' Rize'de Öğrencilerle Buluştu
Rize Emniyet Müdürlüğü'nün “Her Temas Sevgi Bırakır” projesinde "Kanka Polisler", 15 günde 15 okulda bini aşkın öğrenciyle buluştu.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri “Her Temas Sevgi Bırakır” projesi kapsamında “Kanka Polis" maskotu eşliğinde 15 günde 15 okulda 1.110 öğrenciye ulaştı.

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Rize’de anaokulu, ilk ve orta okul öğrencileri dâhil toplamda 8700 öğrenciye yönelik Temel Trafik Eğitimi, Şehirde Birlikte Yaşama Kuralları ve Genel Güvenlik Kuralları hakkına eğitimler vererek, geleceğin güvencesi olan çocukların bilinçlendirilmesi amacı ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yürütülen “Her Temas Sevgi Bırakır” isimli proje kapsamında; 19 Şubat-6 Mart tarihleri arasında Kanka Polis maskotu eşliğinde 15 anaokuluna ziyaret gerçekleştirildi.

kanka-polis-rizede-2.jpg

Gerçekleşen ziyaretlerde toplam 1110 öğrenciye eğitim verildi. Anaokulu öğrencileri projenin maskotu olan “Kanka Polis”e yoğun ilgi gösterirken eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Okul öğretmenleri ise projeyi memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, “Bu tür faaliyetlerin küçük yaştaki çocuklara yapılmasının gelecekleri için çok olumlu sonuçlar doğuracağını, ayrıca çocuklar sayesinde otokontrol sistemi ile ailelerinde bu projeden etkilenerek trafik kurallarına uymaya özen göstereceklerini” kaydetti.

kanka-polis-rizede-3.jpg

kanka-polis-rizede-1.jpg