Kano Antrenörlük Kursu Başladı

Kano Antrenörlük Kursu Başladı
Rize'de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı ile Kano Federasyonu'nca düzenlenen birinci kademe kano antrenörlüğü kursu başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda başlayan ve 20 Aralık'ta sona erecek olan kursta Yrd. Doç. Dr. Vedat Ayan, Prof. Dr. Ahmet Doğan, Yrd. Doç. Dr. Hamit Cihan, Prof. Dr. Rasim Kale, Yrd. Doç. Dr. Olcay Mülazımoğlu, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Baş, Yrd. Doç. Dr. Halit Suiçmez, Kanat Karamürsel ve Vedat Vural eğitmen olarak görev yapıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, yaptığı açıklamada, kano ve rafting branşında Rize'nin Türkiye'de ilk sıralarda yer aldığını belirterek, ''Raftingde birinci kademe antrenörlük kursu geçen ay açılmıştı. Kanoda da bu adımı atarak Rize'yi spor kenti yapma iddiamızı sürdürüyoruz'' dedi.

Sayısal olarak antrenörlüklerin çoğalmasının sporda gelişim için yeterli olmadığını ifade eden Yılmaz, ''Önemli olan elde edilen bilgi ve birikimleri yaymaktır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak spora sağlayacakları her türlü katkıda sporcuların yanında olacağız'' diye konuştu.