Kano Şampiyonası Sona Erdi

Kano Şampiyonası Sona Erdi
Kano Federasyonu tarafından Rize'de Taşlıdere'de oluşturulan yapay parkurda gerçekleştirilen Türkiye Kano Şampiyonası tamamlandı.

Türkiye Kano Slalom Şampiyonası, Rize'de sona erdi.

Taşlıdere'de yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde 40 bayan ve 47 erkek sporcunun katılımıyla yapılan şampiyonada bugün, büyük bayanlarda Artvin Yusufeli Kayakraft Kulübünden Havva Yeşilbağ, genç bayanlarda Rize Belediyespor Kulübünden Merve Çelik, yıldız erkeklerde Rize Gençlikspor Kulübünden Furkan Tatoğlu, yıldız bayanlarda ise Giresunspor Kulübünden Hacile Beşikçi birinci oldu.

Yarışmaların ardından düzenlenen törenle dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kano Federasyonu Asbaşkanı Şafak Tatoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Taşlıdere'de, Türkiye'de ilk defa dere içinde yapay bir parkur oluşturduklarını ve şampiyonanın burada yapıldığını söyledi.

Mevcut parkuru 80 metre daha uzatarak olimpik standartlarda bir parkur haline getirmeyi planladıklarını belirten Tatoğlu, ''Bu konuya bütün kurumlar destek veriyor. Bu parkurun olimpik standartlara getirilmesi, Rize'nin spor ve turizmi açısından önemli kazanım olacaktır'' dedi.

Tatoğlu, şampiyonada dereceye giren ve milli takımı oluşturacak sporcular ile 3 Nisanda Slovakya'da yapılacak Avrupa Kano Şampiyonası için bu ülkeye gideceklerini bildirdi.

İki gün süren şampiyonada K1 Büyük Bayanlar kategorisinde Artvin-Yusufeli Kayak Raft takımından Havva Yeşilbağ birinci oldu. Diğer kategorilinde birincilik dağılımı ise şu şekilde oldu:

K1 Genç Bayanlar'da Rize Belediyespor'dan Merve Çelik,

K1 Yıldız Bayanlar'da Giresun Mor Beyaz takımından Hira Öziş,

C1 Büyük Bayanlar'da Giresun Spor Kulübünden Hacile Beşikçi,

K1 Yıldız Erkekler'de Rize Gençlik Spor Kulübü'nden Furkan Tatoğlu,

K1 Genç Erkekler'de Artvin-Yusufeli Spor'dan Anıl Acar ve

K1 Büyük Erkekler'de Artvin Yusufeli Spor'dan Oktay Alkan.