Olay53.com
23 Mayıs 2012 Çarşamba
Rize'de Görülmemiş İsyan!
Abdurrahim Albayrak Rizespor'a Başkan Olacak mı? - VİDEO
Rize’nin Oscar’ları Sahiplerini Buldu
Rize'de Yasak Aşk Cinayeti
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
16 Aralık 2011 Cuma 04:32

Kansere karşı dev adım!..

Kanserle ilgili son yılların belki de en umut verici haberi Georgia Üniversitesi'nden geldi.

Georgia Üniversitesi'nden yapılan açıklamada kanser aşısının yaklaşık 3 yıl içinde hazır olabileceği belirtildi. Laboratuarda yapılan testlerde denenen kanser aşısı vücuttaki antikorları harekete geçirerek tümörleri yok etmesini sağladı.

Aşı, vücuttaki bağışıklık sistemine tümörlerle nasıl başetmesi gerektiğini öğretiyor. Fareler üzerinde yapılan testlerde ise aşı uygulanan fareler meme kanserinin yarattığı tümörü yüzde 90 ölçüde yok etmeyi başardı.

İNSANLAR ÜZERİNDE ÇALIŞMA  BAŞLADI

Georgia Üniversitesi'nden bir ekip şimdi geliştirilen aşıyı insan hücreleri üzerinde de denemeye hazırlanıyor. Ancak insanlar üzerindeki çalışmalar 2013 yılında başlayacak.

Araştırma ekibinin başında bulunan Profesör Geert-Jan Boons aşının bağışıklık sisteminin çok güçlü bir yanıt vermesini sağladığını ve bağışıklık sisteminin tümörü önleyen üç bileşenini aktif hale getirdiğini belirtti. Aşının ayrıca bağışıklık sistemine kanserle savaşmayı öğreten ilk aşı olduğu da belirtildi.

Bu haber toplam 190 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
RİZE