Kansere karşı kemoterapi ve perhiz!

Kansere karşı kemoterapi ve perhiz!
Kısa dönemli perhizlerin bazı kanser türleriyle mücadelede kemoterapi kadar etkili olabileceği, kemoterapi ve perhizin aynı anda uygulanmasının ömrü uzatabileceği belirlendi.

Güney California Üniversitesinden bilimadamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, sadece perhizin laboratuvar ortamında, farelerde kanser türlerinin çoğunun tedavisinde etkili olduğunu gösterdi.

Bilimadamları, perhizin 8 kanser türünden 5'inde kemoterapi kadar etkili olduğunu belirterek, tüketilen besin miktarının azaltılmasının kanserin büyümesini ve yayılmasını yavaşlattığını vurguladı.

Araştırmaya imza atanlardan Dr. Valter Longo, kısa süreli perhiz ve kemoterapinin bir arada uygulanmasının ise yalnızca kemoterapinin etkisinden çok daha fazla olduğuna dikkati çekti.

Kemoterapi ve perhizle çok hızlı ilerleyen bazı kanser türlerine yakalanan farelerin yüzde 20'sinin iyileşebildiği, aynı kanser türlerine yakalanan ancak kanserin yayılmadığı durumlarda iyileşme oranının yüzde 40'a kadar yükseldiği, sadece kemoterapi gören farelerin ise öldüğü belirtildi.

Dr. Longo, bu tedavi yönteminin insanlarda da benzer etkilerinin olup olmadığını görmek için uzun süren klinik araştırmanın yapılması gerektiğini ifade etti.

Araştırma, ''Science Translational Medicine'' dergisinde yayımlandı.