Kansızoğlu: Demiryolunda Rize Niye Yok?

Kansızoğlu: Demiryolunda Rize Niye Yok?
Rize eski İl Genel Meclis Üyesi Hasan Kansızoğlu, 2018 DDY programında yapılacak 16 demiryolu projesinde Rize'nin olmamasının eksiklik olduğunu söyledi.

Doğu Karadeniz Bölgesinde yapılmak istenen Demiryolu ağında eksiklik olduğunu söyleyen Rize eski İl Genel Meclis Üyesi Hasan Kansızoğlu, "Proje eksiktir, Rize bu projeden ayrı tutulamaz" dedi.

Karadeniz Bölgesinin boydan boya komşumuz Gürcistan ile birleşecek şekilde Sarp’tan Zonguldak’a kadar yani SARP-SAMSUN-ZONGULDAK olmak üzere sahil boyu demiryolu ağıyla döşenmesini isteyen Rize İl Genel Meclisinin eski üyelerinden Hasan Kansızoğlu, ’DDY tarafından hazırlanan proje eksiktir kabul edilebilir bir proje değildir. Yeniden revize edilmesi lazımdır. 2018 yılında Türkiye’de 16 Demiryolu Yapılacak. Devlet Demiryollarının yapımını planladığı demiryolu projeleri resmi sitesinde yer aldı. 2018 yılında başlanması planlanan 16 demiryolu hattının projeleri çizildi. Karadeniz’e inen iki arterde çizilen projede de görüldüğü gibi Trabzon ve Samsun var. Sık sık her platformda söylediğim bir söz var. Devletin en tepe noktasında adamlarımız var ama hizmeti en tepe noktasında alamıyoruz. Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanımız var, hizmet getirmede bu noktadaki isimlerin avantajını niye hizmete çeviremiyoruz. Hazırlanan projeye göre Karadeniz’e iki güzergâhla iniliyor. Bunlardan biri Samsun diğeri Erzincan üzerinden Trabzon. Karadeniz’e demiryolu olmasını istiyorum. Rize bu projeden niye ayrı tutuluyor. İyidere Lojistik Merkezimiz Demiryolu ile entegre olacak bir projedir. Bu proje yalnız Trabzon ve Samsun illeriyle kaim olmamalı. Karadeniz bölgesini komple kapsayacak SARP-SAMSUN-ZONGULDAK Demiryolunun bu projede olması lazımdır. Zaman geçmişte sayılmaz. Daha proje aşamasında olan güzergahta ihalede yapılmamışken yapılacak proje değişikliği ile rahatlıkla SARP-SAMSUN-ZONGULDAK diye tüm sahili kapsayacak bir demiryolu yapılmalıdır. Bu proje ulaşım için önemli bir alternatif yol olacaktır’ dedi.

rize-eski-il-genel-meclis-uyesi-hasan-kansizoglu.jpgddy.jpgddy-samsun-merzifon.jpg

Haber: İsmet Kösoğlu