Kar altında anıt açılışı

Kar altında anıt açılışı
Zigana Dağı'nda, geçen yıl 25 Ocak tarihinde meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybeden 10 dağcı için Karadeniz Sahil Yolu üzerinde yaptırılan anıt, yağan kara rağmen törenle açıldı.

Trabzon Karadeniz Çevre Sahil Yolu üzerinde bir alanda yaptırılan anıtın açılışına Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Trabzon Tenis, Dağcılık, Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) yönetici ve üyeleri ile çığ felaketinde ölen sporcuların yakınları katıldı.

26.20100125192716..jpg

Törende bir konuşma yapan (TEDAK) Başkanı Ali Melih Tankutay, 17 yıllık bir kulüp olarak bugüne kadar bin üzerinde doğa yürüyüşleri
ve kamp yaptıklarını ve 30 bin insanı dağlar ve doğayla buluşturduklarını söyledi.

Tankutay, bugüne kadar çığ felaketinin haricinde en ufak bir kazalarının bile olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Ama maalesef az risk gördüğümüz bir ortamda sıkıntı yaşadık. Bunun sonucunda 10 arkadaşımızı kaybettik. Ölen arkadaşlardan Erhan Terzi, Karadeniz Sahil Yolu'ndaki alanda hep bir yerimiz olmasını isterdi. Burada bir yerimiz oldu. Ama kendileri canlarını feda ederek oldu. Ancak, burada bir yerimiz var artık. Onların istediği gibi biz bu alanda çalışmalara devam edeceğiz."

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, ölen dağcıların hatıralarının devamlı canlı olduğunu belirtmek için her ne kadar dağda hayatlarını kaybetselerde Trabzon'da böyle bir anıt yapmayı düşündüklerini söyledi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak da ölen dağcıların kabirlerinin karla dolduğunu belirterek "Ölen dağcılarımızın kabirleri karla doldu. Kefenleri Türk Bayrağı oldu. Biz yaşadıkça onların anılarını yaşatacağız. Trabzon Belediyemizi böyle anıt yaparak onları Trabzonumuzun gönlüne gömdü. Biz de onların anısına bu sporu Türkiye'nin her tarafına yaymak için çalışıyoruz" dedi.

24.20100125192742..jpg

Konuşmaların ardından ölen dağcılar için dua edildi. Türk Bayrağına sarılı anıtın açılışı sırasında ölen dağcıların yakınları gözyaşlarını tutamadı. Yoğun kar yağışına rağmen anıtın etrafına ölen dağcıların isimlerinin bulunduğu fidanlar dikildi.