Kar Ambulansı İlk Kez Hasta Taşıdı

Kar Ambulansı İlk Kez Hasta Taşıdı
Sağlık Bakanlığı'nın Rize'ye gönderdiği kar paletli ambulansı taşıyacak kamyonet arızalanınca diyaliz ve kalp hastası kişiye 3 saat sonra ulaşılabildi.

Sağlık Bakanlığınca geçen hafta Rize'ye gönderilen paletli kar ambulansını taşıyacak kamyonetin arızalanması nedeniyle, bir köyde yaşayan diyaliz ve kalp hastası kişiye 3 saat gecikmeli müdahale edilebildi.

Alınan bilgiye göre, merkez Elmalı köyünde yaşayan diyaliz ve kalp hastası bir vatandaşın rahatsızlandığı ihbarını alan 112 Acil Yardım ekipleri, paletli kar ambulansını İl Özel İdaresine ait kamyonete yükledi, ancak kamyonet arızalandı.

kar-ambulansi.jpg

Kamyonetin arızası 3 saatlik müdahalenin ardından giderildi ve ambulansla birlikte sağlık ekipleri de olay yerine hareket etti.

Bu arada, kalp ve diyaliz hastası olan Yılmaz Şengül, ambulansın gecikmesi nedeniyle ailesinin yardımıyla evinden 500 metre uzaktaki yola yürüyerek indi. Buraya ulaşan ekipler, Şengül'e müdahale ettikten sonra, kar ambulansıyla Elmalı köy merkezine indirdi.

Yılmaz Şengül, buradan başka bir ambulansla Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Şengül, İl Sağlık Müdürlüğünün başlattığı hizmetin mutluluk verici olduğunu belirterek, ''Kalp ve diyaliz hastasıyım. Sağlık ekiplerinden yardım istedik. Onlar da ellerinden geleni yaptı. Hizmeti verenlere teşekkür ediyorum'' dedi.

Diyaliz hastası olduğu için bugün tedavi görmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz Şengül, ''Ekip gecikince biraz endişelendim. Bugün mutlaka tedavi olmam gerekiyordu. Bu kadar gecikme önemli değil. Yaklaşık 500 metre yürümek zorunda kaldım, ancak bu da çok önemli değil'' diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, paletli kar ambulansının Rize'ye bir hafta önce geldiğini dile getirerek, ''İlk olarak dün hizmet verdik. Yapılan çalışmalar sonucu donmak üzere olan iki kişi ile bir hamile kadın ve üç diyaliz hastasına zamanında müdahale ettik. Son derece faydalı bir araç. Bugün yine çalışmalarımız devam ediyor. Ancak ambulansın kendi taşıyıcı kamyonu olmadığı için bu tip ufak sorunlar yaşadık'' şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı ile gerekli yazışmaları yaptıklarını anlatan Tepe, ''Özel İdare, araç konusunda bize destek sağlıyor. Paletli ambulansı yüklemek ve taşımak çok zor. Kar olmayan zeminde gidemiyor. Biz de bakanlığa bu konuda gerekli müracaatımızı yaptık. Eğer kendi imkanlarımızla bir taşıyıcı kamyon alabilirsek çok daha verimli hizmet sağlayacağız'' dedi.