Kar dolayısıyla eğitime ara verilen iller

Kar dolayısıyla eğitime ara verilen iller
Yurdun birçok bölgesi karın etkisi altında. İstanbul'da da kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. Birçok ilde okullar tatil edilirken Meteoroloji, olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları uyardı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'un kuzey kesimlerinde başlayan kar yağışının il genelinde aralıklarla devam edeceği ve kentin yüksek kesimlerinde etkisini artıracağı belirtilerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Kar yağışının gece saatlerinde de kentin kuzey ve doğusunda aralıklarla devam etmesi beklendiği ifade edilen açıklamada, yarın öğle saatlerine kadar kentin doğusunda görülecek kar yağışının, öğleden sonra kenti terk edeceği, ancak soğuk havanın il genelinde etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de, yoğun kar yağışı ve buzlanmaya karşı Başkentlileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

KAR YAĞIŞI SÜRECEK

Meteoroloji verilerine göre, hafta boyunca hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalarak, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 4-6 derece altında seyredecek.

Düşük sıcaklıklar ve mevcut kar örtüsü nedeniyle Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, Marmara ile iç bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Tokat, Amasya ile Samsun ve Ordu'nun yüksek kesimlerinde de kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

EĞİTİME ARA VERİLEN İLLER

Olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verilen iller şöyle: Bingöl'de 2 gün, Sivas'ta 2 gün, Afyonkarahisar'da 1 gün, Uşak'ta 1 gün, Kütahya'da 1 gün , Kırşehir'de 1 gün, Ordu Mesudiye'nin merkez ve köylerinde, Akkuş'un belde ve köylerinde, Kumru'nun ise sadece köylerinde 1 gün, Zonguldak'ta 1 gün, Konya'nın merkez Selçuklu, Karatay, Meram, Yunak ve Çeltik ilçelerinde 1 gün, Aksaray merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerde 1 gün, Tokat'ta 2 gün, Konya'nın Akşehir, Tuzlukçu ve Altınekin ilçelerinde 1 gün, Nevşehir'de Hacıbektaş ve Acıgöl'de 2 gün, Kozaklı ve Gülşehir ilçeleri ile Avanos'un belde ve köylerinde 1 gün, Uşak'ın Eşme ilçesinde 1 gün, Yozgat'ın Akdağmadeni, Çandır ve Çayıralan ilçelerinin genelinde, Boğazlıyan'da bağlı köylerde 1 gün, Muş'un Varto ilçesinde 2 gün, Zonguldak'ta 1 gün, Adana'da 1 gün, Kayseri'nin Sarız ilçesinde 1 gün, Bartın'da 1 gün.

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Samsun, Çorum, Ordu ve Giresun'da da eğitime verilen bir günlük ara uzatıldı.