"Kara basma iz olur" türküsü yetim kaldı

"Kara basma iz olur" türküsü yetim kaldı
"Kara basma iz olur" türküsüyle tanınan bestekar ve söz yazarı Mustafa Ahıskalıoğlu 69 yaşında Bayburt'ta vefat etti.

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 6 ay önce İstanbul'dan Bayburt'a dönen Ahıskaloğlu, Tuczuali Mahallesi'ndeki evinde gece hayatını kaybetti.

Ahıskaloğlu için Tuzcuali Mahallesi camisinde öğle vakti düzenlenen cenaze namazına, yakınları ile Bayburt Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Haci Ali Polat ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Ahıskaloğlu'nun cenazesi, Şehit Osman Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Bayburt'ta 1940 yılında doğan Mustafa Ahıskaloğlu, küçük yaşlarda saz çalmaya başlayarak, Yusuf Kırıcı ve Abdurrahman Kayserili gibi ustalardan ders aldı.

"Mendilinde Kar Getir" adlı ilk eserini 22 yaşında veren Ahıskaloğlu, bundan bir yıl sonra, tanınmasını sağlayan "Kara Basma İz Olur" adlı türküyü besteledi.

Mustafa Ahıskalıoğlu'nun "Kuşburnu Derde Derman, Koçları Vurdum Dereye, Küp Dibinde Pastırma (Mavilim), Güzel Al Giyinmiş, Tilliko, Al Yeşil Giyinmiş Sunalar, Attım Sandalyeyi Otur Sevdalım Otur, Kuşburnunun Kurusu, Bir Serçe Vurdum, Bir Taş Attım Çeğile, Çalı Koydum Ocağa, Çimenli Bahçede Bulgur Eliyor, Elinde Şiş Var Bunda Bir İş Var" gibi tanınmış eserleri bulunuyor.