"Karabaş" Döndü

"Karabaş" Döndü
Samsun'un Bafra ilçesinde "Pamuk" isimli kedinin arkadaşı "Karabaş" adlı köpek görevlilerin elinden kaçarak kurtuldu.

Samsun'un Bafra ilçesinde "Pamuk" isimli kedinin arkadaşı "Karabaş" adlı köpek görevlilerin elinden kaçarak kurtuldu.

Çilhane Mahallesi'nde televizyon tamirciliği yapan İbrahim Arabacı'nın uzun süredir iş yerinin önünde baktığı köpeği Karabaş, 2 gün önce kendisinin iş yerinde olmadığı bir zamanda barınağa götürülmek üzere hayvan barınağı görevlileri tarafından alınmıştı.

Mahalle esnafının köpeğin sahipli olduğunu söylemelerine rağmen görevliler, Karabaş isimli köpeği yakalayarak araca bindirirken aracın etrafında görevlilere adeta kızan Pamuk, arkadaşının gidişine engel olamamıştı. Hayvan barınağı görevlileri yolda başka bir sokak köpeğini araca bindirmek isterlerken araçtan atlayan Karabaş, Alparslan Mahallesi Ebulfeyz Elçibey Caddesi'nde oturan İbrahim Yılmaz'ın evine geri döndü. Eve dönen Karabaş sahibiyle birlikte iş yerine gelerek Pamuk'la buluştu. Pamuk'un iki kızı ve torunlarıyla bir araya gelen Karabaş, eski mutlu günlerine döndü.

İş yerinin önünden alınan köpeğini arayan İbrahim Arabacı, "Hayvan barınağına gittim. Orada nöbetçi arkadaşa "köpeğimi almışlar" dedim. Bana "buradaysa verelim ama bugün veremeyiz, daha sonra alırsın" dediler. "Tamam, önemli değil, köpeğim sağ salim burada olsun" dedim. Orada baktım köpeğimi bulamadım. Daha sonra Bafra'ya geri geldim. Barınağın aracının şoförüne ulaştım. Gece şoförü arayarak köpeğimi sordum. Şoförde bana "biz köpeği kaçırdık" dedi. Ben de "kaçtıysa kesin eve gitmiştir" dedim. Eve gittiğimde evdeydi. Çok korkmuştu, boğazında yaralar vardı. Veterinerden merhem aldım, yaralarını kapatmaya çalıştım. Alırlarken boğazında yaralar oluşmuş. Pamuk'la bir araya geldikleri için mutlu oldular. Pamuk onu çok seviyor, beraber yemek yiyorlar. Karabaş korkak bir köpek. Başka bir köpek geldiğinde Pamuk ona saldırıyor, onu koruyor. Onu sahiplenmiş, öyle geçiniyorlar. Burada komşular da onları seviyor ve birlikte bakıyoruz" dedi.

(Ahmet Şükrü Uluçay/İHA)

"Karabaş" Döndü

"Karabaş" Döndü

Kaynak:IHA