Karaca Bekaroğlu’nun yanında

Karaca Bekaroğlu’nun yanında
İktidar partisinin belden aşağı vurma şeklinde bir yöntem kullandığını, Kuralların, yasaların ve ahlakın dışına çıkacak işler yapıldığını söyleyen Bekaroğlu, vicdanlar ittifakının böyle bir yönteminin olmadığını fakat atılan çamurlarında altında kalmayaca

Dün Erzurumlular Derneğini ziyaret edip, yoğun ilgi ve alkışla karşılanan Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu bugün Rize Merkez esnafını ziyaret ettikten sonra Polis Meslek Yüksek okuluna geçti. 

bekaroglu.20140321225002.jpg

Bekaroğlu daha sonra, Anavatan Partisi Eski İl Başkanı Nusret Karaca’nın vefat eden akrabasının Küçükköy Köyünde ki cenazesine katıldı.

Belden aşağı vuruyorlar

İktidar partisinin Rize’de Türkiye rekoru kıracaklarını söylerken diğer taraftanda kanunları, yasaları ve ahlakı çiğneyen işler yaptığını söyleyen Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, “Rize’de ki seçimler  ciddi anlamda gerginlik, sıkıntı, problem olmadan devam eder, bizim açımızdan böyle olacak.  Rakibimiz iktidar partisi açısından durum biraz farklı. Diğer seçimlerde de yaptıkları gibi belden aşağı vurma şeklinde ifade edilebilecek bir yönteme doğru gidiyorlar. Bir taraftan çok rahat olduklarını, seçimi kazanma gibi bir problemlerinin olmadıklarını, Türkiye rekoru kıracaklarını söylerken değar taraftan da bırakın kuralların ve yasaların dışına çıkmalarını ahlakında dışına çıkacak işler yapmaya başladılar. Bizim bu yapılanlara söyleyeceğimiz bir şey yok, çünkü bizim böyle bir yöntemimiz yok ve kurduğumuz vicdan ittifakına da böyle bir karşılık ters düşer. Fakat attıkları çamurlarında altında kalmayacağımızı herkesin bilmesini isterim” dedi.

Beceriksizce taklid ediyorlar

İktidar partisinin kendilerini takip ettiğini, ancak yaptıklarını beceriksiz bir şekilde taklit yaptığını ifade eden Bekaroğlu, “İktidar partisi devamlı birşekilde Bekaroğlu’nun ve Saadet Partisinin çalışmalarını takip ediyor. Çünkü akıllarına gelmeyen işler yaptık. İki gün sonrada yaptıklarımızı beceriksiz birşekilde taklit ettiler. Konvoyumuzu, yürüyüşlerimizi, projelerimizi açıklamak için düzenlediğimiz konferansı  ve projelerimizi taklit ettiler” şeklinde konuştu.

Sorunları çözmediler, problemleri artırdılar

Rize’nin hiçbir sorununu çözemediklerini, aksine yeni sorunlar oluşturduklarını söyleyen Bekaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti;

“Rize ile ilgili hiç konuşmuyorlar. 10 yılda şunları yaptık diyemiyorlar. Çünkü  hiçbir problemi çözmediler aksine yeni problem oluşturdular. Mesela Rize’nin bu derece bir trafik problemi, imar problemi yoktu. Rize hiçbir zaman bu kadar talan edilmemişti.  İlk zamanlarda bilboardlarda bazı şeyler asttılar; park yaptık şunuda yapacağız şeklinde. İnsanlar bunlara güldü ve hemen kaldırdılar. Hızır Hop’un zamanından beri Salarha Tüneli konuşulur. Bunlarda iki seçim bunu konuştular, şimdi üçüncü seçim yine Salarha Tünelini konuşuyorlar. Halk bunlara inanmıyor, inandırıcılıklarını kaybettikçe de hukukun ve ahlakın dışına çıkacak işler yapıyorlar.”

 Nusret Karaca sevilen bir siyasetçi

Nusret Karaca’nın Bekaroğlu’nu desteklediği şeklindeki yönündeki iddiaların sorulduğu Bekaroğlu, Karaca ile zaman zaman görüştüğünü ve kendisine destek vermesinin normal olduğunu söyledi.

Nusret Karaca’nın, Rize’de sevilen ve etkili bir siyasetçi olduğunu ifade eden Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, “Kamuoyuna deklare etti mi bilmiyorum ama biz kendisiyle eskiden de görüşüyorduk, şimdi de görüşüyoruz. Değerli bir siyasetçi olan Sayın Karaca’nın desteği gayet doğal. Sadece Nusret bey değil, toplumun farklı kesimlerinden başka birçok kişi de bizi destekliyor. Bu, şaşırtıcı bir durum değil” dedi.