Karaciğer Nakli İçin Bekliyor

Karaciğer Nakli İçin Bekliyor
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde yoğun bakımda bulunan Ahmet Keskin, karaciğer nakli bekliyor.

Trabzon’un Of İlçesi Ballıca Beldesinden Ahmet Keskin, karaciğer nakli için Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde yoğun bakımda uygun karaciğer nakli için yardımsever vatandaşların yardımını bekliyor.

50 yaşında, 3 çocuk babası ve kan grubu A Grubu RH + olan Ahmet Keskin’in yakınları, hastanın durumunun her gün daha fazla ağırlaştığını, bir an önce uygun karaciğer naklinin yapılması için kendilerine yardımcı olunmalarını beklediklerini ifade etti.

Ahmet Keskin’in kardeşi Of Müftülüğünde görev yapan Mustafa Keskin ve yakınları, karaciğer nakli konusunda uygun organın bulunması için ümitle beklediklerini ve dua ettiklerini ifade ederek, nakil konusunda (0505 794 79 89 veya 0535 293 32 84) numaralı telefonlardan kendileri ile irtibata geçilmesini beklediklerini söylediler.

Mustafa Keskin, canlı vericilerden, 4.dereceye kadar kan ve hısım akrabalığı bulunan, 18 yaşın üzerindeki, kan grubu ve diğer şartları taşıyan yakınları üzerinde 10 gündür araştırma yapıldığını, ancak uygun karaciğerin henüz bulunamadığı belirtti. Keskin; yaşadığı süre içinde organ bağışında bulunmuş ya da ailesi tarafından organları bağışlanmak istenen bir kaza sonucu veya hastalık nedeniyle beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerin yakınlarından kendilerine yardımcı olmalarını beklediklerini söyledi.

Karaciğer nakli bekleyen Ahmet Keskin’in eniştesi ve Trabzon Of Belediyesi İtfaiye Müdürü Çahit Hacımurtazaoğlu, geçtiğimiz günlerde tüm organlarını bağışladığını ifade ederek, “Bir insan organ bağışıyla 9 insana yaşam imkanı sağlayabilir. Görmeyen bir insanın görmesini ya da hayatını diyaliz makinasına bağlı geçirmek zorunda olan bir kişinin normal hayatına dönmesini sağlamak ne büyük bir mükâfattır. Bir gün organ bağışı bekleyen bir yakınımızın olma ihtimali de vardır. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde yoğun bakımda Karaciğer Nakli bekleyen üç çocuk babası Ahmet Keskin’in yakınları, tıp camiasından ve duyarlı insanlardan, çok geç olmadan kendilerine yardım etmelerini ümitle bekliyorlar.