Karadağ: İşsizlik Maaşı ve İşkur İmkanlarından Faydalanmak İstiyoruz

Karadağ: İşsizlik Maaşı ve İşkur İmkanlarından Faydalanmak İstiyoruz
Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Sultan Murat Karadağ, Çaykur’da mevsimlik işçi olarak çalışan işçilerin işsizlik maaşı ve İşkur imkanlarından faydalanması yönünde taleplerinin olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin uzatılacağını müjdelemesinin ardından değerlendirmelerini aldığımız Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Sultan Murat Karadağ, Çaykur mevsimlik işçilerinin 9 ay 29 gün çalışmasına imkan sağlayacak düzenleme nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rize Milletvekilleri, bakanlar ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti. ÇAYKUR'da yaklaşık 10 bin mevsimlik işçinin bu düzenlemeden yararlanacağını kaydeden Karadağ, 5620 sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle Çaykur’da mevsimlik işçilerin 5 ay 29 günden fazla çalışmasının önünün kapandığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan talep ettikleri 2 ana maddeden birinin bu yasanın kaldırılması olduğunu belirterek, 5620 sayılı kanunda yapılacak düzenleme ile bir taleplerinin yerine geldiğini ve ÇAYKUR'da mevsimlik işçi olarak çalışan personelin büyük bir eziyetten kurtarıldığını aktardı.

En fazla 5 ay 29 gün çalışan mevsimlik işçilerin istihdam sürelerinin artırılmasının uzun yıllardır talepleri arasında yer aldığını belirten Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Sultan Murat Karadağ, 5620 sayılı kanunun kaldırılmasının 2007 yılında örgütlenmeye geldiklerinde olmazsa olmazlarından olduklarını ifade etti.

Çaykur’da daimi işleri yapacak personelin yetersiz olduğunu kaydeden Karadağ, 5 ay 29 gün olan çalışma sürelerinin yeni düzenlemeyle 9 ay 29 güne yükseltilmesiyle Çaykur’da işin niteliğine göre bu işleri mevsimlik işçilerinin 9 ay 29 gün çalıştırılmak kaydıyla yapabileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 2. ana talep olarak mevsimlik işçilerin işsizlik maaşı ve TYP’de çalışmak gibi İşkur imkanlarından faydalanması yönünde talepleri bulunduğunu da sözlerine ekleyen Karadağ, “Çaykur mevsimlik işçileri İşkur’un hiçbir hakkından faydalanamıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza 5620 sayılı kanunun kaldırılmasını da, İşkur haklarından faydalanmak talebimizi de içeren 30 dosya verdik. Ümit ediyoruz ki 5620 sayılı yasada düzenlemeye giden Sayın Cumhurbaşkanımız, Çaykur mevsimlik işçilerinin İşkur haklarından faydalanmasını sağlayacak düzenlemeyi de gerçekleştirir.” diye konuştu.