Karadeniz Bölge Birincisi Rize'den Sait Nuri Kandemir Oldu

Karadeniz Bölge Birincisi Rize'den Sait Nuri Kandemir Oldu
Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Aşere Takrib Kursiyeri Sait Nuri Kandemir, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Bölge Yarışmasında Karadeniz 1.'si oldu.

2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Bölge Yarışması 9 İl birincilerinin katılımları ile tarihi Sultan Beyazıt Caminde gerçekleşti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları inceleme ve kıraat kurulu üyesi Ali Sarıkaya Başkanlığında, İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, İlahiyat fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Kazan, Amasya İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Avcı ve Gökmedrese Cami İmam Hatibi Hasan Ocak’ın jüri üyeliğini yaptığı yarışma da, açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu “Öncelikle bu yarışmanın böyle güzel bir mabette gerçekleşmesi bizler için onur vesilesidir, bu yarışma kaybedeni olmayan güzel bir yarışmadır. İllerinde birinci olan hocalarımız bu yarışmaya katılıyorlar. Burada birinci seçilen yarışmacının Türkiye finalinde de birinci olmasını diliyor, programımıza teşrif eden siz değerli kardeşlerime teşekkür ederim.” dedi.

Komisyon başkanı Ali Sarıkaya’nın kuralları hatırlatması ve başarı dileklerinden sonra yapılan yarışmada Rize İlini temsil eden Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Aşere Takrib Kursiyeri Sait Nuri Kandemir birinci, Sinop İlini temsil eden Ali Burak Baldöken ikinci, Samsun İlini temsil eden Erol Büyükdeniz üçüncü oldu.Yarışmada birinci olan Sait Nuri Kandemir 29 Eylül 2019 tarihinde İzmir’de yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

karadeniz-bolge-birincisi-sait-nuri-kandemir-oldu.jpg