Karadeniz Kadını Belgesel Oldu

Karadeniz Kadını Belgesel Oldu
Karadeniz kadının zorlu yaşamı 'İfakat' adlı filmde. Karadeniz kadının çetin doğa koşullarındaki zorlu yaşamının anlatıldığı ''İfakat'' adlı belgesel tanıtıldı.

Maçka Gmall Cinebonus Sineması'nda yapılan basın gösteriminin ardından AA muhabirine açıklama yapan belgeselin yönetmeni gazeteci Orhan Tekeoğlu, ''İfakat''ın ilk belgesel çalışması olduğunu belirterek, bundan duyduğu heyecanı dile getirdi.

Tekeoğlu, belgesel çalışmasının yaklaşık bir yıl sürdüğünü ifade ederek, şunları kaydetti: ''Ben o yörenin çocuğuyum. Belgeselde görünenler benim yaşadıklarım ve gözlemlerim. Bu kadınların bu zorlu yaşamlarını hep içime atıyordum ve bunu bir gün birileri ile paylaşacağımı düşünüyordum. Bu yaklaşık 25 yıllık bir hasretti. Bu kadınlar çok uzaklarda oldukları için kimse onların sesini duymuyordu. Ben onların sesini duyurmak istedim. Doğanın en güzeli içerisinde olmalarına rağmen çalışmaktan bunun farkına varamıyorlar.''

Orhan Tekeoğlu, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın belgesel yapımı sırasında kendilerine destek olduğunu söyledi.

Yapımcılığını Medyaton'un üstlendiği belgesel, Karadeniz kadınının hüzünlü yüzüne ve doğayla mücadelesine ayna tutuyor. Öykünün yaşandığı köydeki kadınların rol aldığı belgeselin metin yazarlığını Kemal Güzelsin yaptı. Seslendirmesini Cüneyt Türel'in üstlendiği belgeselin müziği Ayşenur Kolivar imzası taşıyor.

Belgeselin galası, 18 Şubatta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılacak.