Karadeniz, Rize'de Mavişehir'e Dönüşüyor... Ve Büyük Rize Projesi Tanıtılıyor

Karadeniz, Rize'de Mavişehir'e Dönüşüyor... Ve Büyük Rize Projesi Tanıtılıyor
Rize Kültür Sanat Vakfı'nın Rize salihinde yapılan projeleri anlatacağı basın toplantısı 28 Mayıs 2015 Perşembe günü, Saat 09:00 da Rize Öğretmenevinde yapılacak.

Rize sahiline yeni imar planı ve yeni projelerin yer aldığı Büyük Rize Projesi "Mavişehir"in tanıtım toplantısı 28 Mayıs 2015 Perşembe günü, Saat 09:00 da Rize Öğretmenevinde yapılacak.

Son yıllarda iç ve dış turizmin ilgi odağı hâline gelen Karadeniz’in İnci’si Rize’nin tarihini, mimari kimliğini ve kültür-sanat birikimini merkeze alan dev bir proje hazırlandı. Rize, bu dev projeyle kimliğine yaraşır yepyeni bir çehre kazanacak.

mavisehir-projesi-(1).jpg

Proje iki etaptan oluşuyor ve her etap kendi içinde birçok projeyle zenginleşiyor. 

A- DOLGU İMAR PLANI  I. ETAP

1- Mavişehir, 2- Kütüphane 3- Müze 4- Çay Çarşısı,  5- Stadyum, 6-Teleferik, 7-Üniversite Retreatif Alanı.

Bunlardan en kapsamlısı Mavişehir ve içinde irili ufaklı 21 birim proje bulunuyor.

B- DOLGU İMAR PLANI  II. ETAP

İmar planı yapılan bazı bölgelerin zamanla doldurulacaktır.

Yapılan çalışmalar sonunda Çiftekavak ve Askoroz dereleri arasında, on kilometrelik mesafede, yeni doldurulacak üç bin dönümlük alanın imar plânı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edilerek imzalandı.

Yeni İmar Plânı kamsapında yer alan projeler şu başlıklardan oluşmaktadır. Mavişehir Projesi, Sosyal ve Teknik Altyapı Alanları, Sosyal ve Kültürel Tesis Alanları, Üniversite Rekreatif Alanı (Dinlenme tesisi), Kruvaziyer Liman, Stadyum ve Spor Alanları, Teleferik, Camiler, Park ve Yeşil Alanlar, Çay çarşısı, Karayolu geçişi, I.II.Dereceli Yollar, Kavşaklar, Mendirek, Liman, Balıkçı Barınağı, Atıksu Derin Deşarj Hattı, Açık Dereler…

mavisehir-projesi-(2).jpg

MAVİŞEHİR PROJESİ START ALDI

Rize Belediyesi’nin “On numara Projeler” kapsamında hazırladığı, Rize Kültür Sanat Vakfı’nın hayata geçirdiği “Mavişehir” projesinin dolgu çalışmaları başladı.

Mavişehir Projesinin kapsamı ve gerekliliği göz önüne alınarak, Sayın Cumhurbaşkanı'mızıa bilgi verildi.  Rize Belediye Başkanı  Prof. Dr. Reşat Kasap himayesinde, Hattat Ahmet Zeki Yavaş  Başkanlığında, Rize ili ileri gelenlerinden 83 kişiden oluşan bir Arama Kurulu Toplântısı yapıldı. Bu toplântıda, Rize insanının görüşleri ve tavsiyeleri doğrultusunda, ayrıca;   alanında uzman 17 kişilik bir kadroyla, bilirkişilerle defalarca yapılan araştırma ve görüşmelerimizin neticesinde, proje tamamlanarak çalışmalar başlatıldı.

Mavişehir Projesi’nin, yaklaşık dört yılda tamamlanması hedeflenmektedir. Projede Rize’nin coğrafi ve kültürel yapısına uygun, geleneksel yöntemlerle inşa edilecek taş, ahşap ve camdan oluşacak caminin çalışmaları başlatıldı.

Basın toplantısı 28/Mayıs/2015 Perşembe, Saat 09:00 da Rize Öğretmenevinde yapılacaktır.

mavisehir-projesi-(3).jpg

Basın Toplantısına Katılacak Kişiler

1- Hayati Yazıcı
2- Hasan Karal
3- Hikmet Ayar
4- Osman Aşkın Bak
5- İrfan Uzun
6-Aydın Özen
7- Reşat Kasap
8- Muhammet Avcı
9- Hüseyin Kahraman
10-Mehmet Erdoğan
11- Ahmet Zeki Yavaşi
12- İmdat Sütlüoğlu
13-Osman Karavin
14-Abdullah Yavaşi
15-Ömer Erdoğan
16- Enis Naci Serdar

mavisehir-projesi-(6).jpgmavisehir-projesi-(7).jpgmavisehir-projesi-(8).jpg

www.rksv.com