Karadeniz'de Büyük Tatbikat

Karadeniz'de Büyük Tatbikat
BlackSeaFor Nisan ayı faaliyetleri ve ortak tatbikat çalışmaları Türkiye komutasında başlıyor.

Karadeniz'de barış ve istikrarın devamı, komşuluk ilişkilerin geliştirilmesi için oluşturulan Karadeniz İşbirliği Grubu (BlackSeaFor) Nisan ayı faaliyetleri ve ortak tatbikat çalışmaları Türkiye komutasında başlıyor. Rusya Karadeniz Donanması'ndan büyük çaplı çıkarma gemisi Varna'ya doğru hareket etti.

TÜRKİYE SANCAK GÖREVİ İLE KATILACAK

Rusya'nın dışında Karadeniz'e komşu ülkeler Ukrayna, Gürcistan ve Romanya'dan savaş gemileri ortak güvenlik çalışmalarına katılıyor. 5-23 Nisan günlerinde gerçekleşecek faaliyetleri Türkiye 'TCG Heybeliada' sancak gemisi görevi ile katılacak. BlackSeaFor Türkiye'nin girişimleri ile Bulgaristan, Gürcistan, Romanya ve Ukrayna'nın katılımları ile 2001'de kuruldu.

Rusya Karadeniz Filosu Basın Sözcüsü Vıçıslav Truhaçev yaptığı açıklamada Rusya'yı Novoçerkask adlı savaş gemisinin temsil ettiğini ve Nisan ayı faaliyetleri çerçevesinde Varna'ya doğru yola çıktığını söyledi.

VARNA-ROMANYA VE UKRAYNA'YA DEMİRLEYECEKLER

Karadeniz ülkelerine ait savaş gemileri 5 Nisan'da Varna'da buluşmalarının ardından 12 Nisan'da Romanya'nın Köstence limanına, 19 Nisan'da da Ukrayna'nın Sivastopol limanına demirleyecek. BlackSeaFor'da yer alan savaş gemileri arama kurtarma çalışmaları, gemicilik, taktik manevra ve muharebe eğitimleri icra edecek.