Karadeniz'de Fırtına Kopacak!

Karadeniz'de Fırtına Kopacak!
Karadeniz'in Bank Asya 1. Ligdeki tek derbisinde 15. hafta karşılaşmasındaki dev maçta Çaykur Rizespor, bugün deplasmanda Giresunspor'a konuk olacak.

Giresun mu, Rize mi?..

Bank Asya 1. ligde dün oynanan karşılaşmalar sonrası liderliği maç fazlasıyla Akhisar Belediye ve Gençlik Spor'a kaptıran Çaykur Rizespor, 15. haftada bugün deplasmanda  Giresunspor'u mağlup ederek puan farkıyla liderliği ele geçirmenin peşinde.

HAKEM İLKER MERAL, MAÇ TRT 1'DEN CANLI YAYINDA

Ligde oynadığı son iki karşılaşmada küme düşme potasındaki zayıf rakiplerine 4 puan hediye eden Çaykur Rizespor, zirve yarışındaki rakiplerinin de puan kaybetmesini değerlendiremeyince aradaki puan farkını açamadı. Yeşil Mavililer dün oynanan karşılaşmalar sonrası Giresunspor karşılaşması öncesi 29 puanlı Akhisar Belediye ve Gençlik Spor'un ardından 28 puanla ligde 2. sırada yer alıyor. Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Giresunspor ise 7 puanla 17. sırada yer alıyor.

KARADENİZ'İN 1. LİGDEKİ TEK DERBİSİ YILIN SON DERBİSİ

Samsunspor ile Orduspor'un geçtiğimiz sezon Süper Lige yükselmesi dolayısıyla Bank Asya 1. Ligin tek Karadeniz derbisi olan Giresun Atatürk Stadı'nda saat 13.30'da başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak maçta hakem İlker Meral düdük çalacak.

YEŞİL MAVİLİLERDE BİTİRİM İKİLİ KAVUŞUYOR

Çaykur Rizespor'un rakip filelere gönderdiği 24 golün 18'inin altına imza atan Severin Bikoko ve Ousman Jallow, iki haftalık ayrılığın ardından Giresun deplasmanında yine birlikte oynayacak.

Sakaryaspor karşılaşması öncesi babasının vefatı dolayısıyla takımda yer alamayan Jallow ile İstanbul Güngörenspor karşılaşmasında sarı kart cezası dolayısıyla forma giyemeyen Bikoko, Giresunspor karşılaşmasında birlikte yeniden Yeşil Mavili formayı giyecekler.

Yeşil Mavililer, Bitirim İkili'nin ayrıldığı bu iki karşılaşmada ligin en çok gol atan ekibi ve rakiplerin ligin en çok gol yiyen ekipleri olmasına rağmen gol atma başarısını gösterememiş ve her iki karşılaşmadan 0-0'lık sonuçlarla 2'şer puan kaybetmişti.