Karadeniz'de Fırtına'ya Ol'can' verdi

Karadeniz'de Fırtına'ya Ol'can' verdi
Trabzonspor, deplasmanda Orduspor'u 2-1 yendi. Trabzonspor, bu sezon deplasmanda ilk galibiyetini alırken, Orduspor ise 2011 yılının Aralık ayından beri sahasında ilk kez yenildi.

Spor Toto Süper Lig'de 12. haftanın kapanışında oynanan Karadeniz derbisinde Trabzonspor, deplasmanda Orduspor'u 2-1 yenerek ligde üst üste ikinci galibiyetini aldı.

Bordo-mavililer'de bir gol ve bir asistle oynayan Olcan Adın derbiye damgasını vurdu. Trabzonspor'un diğer golünü Marc Janko atarken, Orduspor'un tek sayısını Bogdan Stancu kaydetti. Derbide her iki takımın da birer topu direkte patladı!

19 Eylül Stadı'nda oynanan Karadeniz derbisine Orduspor, taraftarının da desteğiyle çok hızlı başladı.

Henüz ilk dakika dolmadan Javier Umbides'le gole yaklaşan ancak kaleci Onur Kıvrak'ı geçmeyi başaramayan ev sahibi ekip, gol pozisyonu yönünden kısır geçen ilk yarıda daha etkili olan taraftı.

HASAN KABZE'NİN KAFASINI SERKAN ÇİZGİDEN ÇIKARDI

Orduspor, maçın 25. dakikakasında bir duran top organizasyonu sonrası bu kez Hasan Kabze'yle etkili oldu, ancak topu çizgi üzerinden çıkaran Serkan Balcı takımının geriye düşmesini engelleyen isim oldu.

Trabzonspor ilk yarıdaki en etkili atağında, 45. dakikadaki bir duran top organizasyonu sonrası Emerson'la tehlikeli oldu, ancak bu pozisyondan sonuç alamadı.

İKİNCİ YARIYA TRABZONSPOR ÖNDE PRESLE BAŞLADI

Maçın ikinci yarısına Trabzonspor, önde presle başladı. Bordo-mavililer, oyuna ikinci yarıda dahil olan Olcan Adın'ın da olumlu katkısıyla rakip yarı alanda daha fazla gözükmeye başladı.

Derbinin 54. dakikasındaki bir duran top organizasyonu sonrasında Marc Janko'yla direğe takılan Trabzonspor, zorlu deplasmanda aradığı golü plaka numarası olan 61. dakikada buldu.

MARC JANKO PLAKA NUMARASINDA SİFTAH YAPTI

Bu dakikada Olcan Adın'ın asistinde güzel bir kafa vuruşu yapan Marc Janko, Trabzonspor formasıyla ilk golünü atmış oldu ve takımını öne geçirdi. 0-1

Golden sonra oyunu daha çok kendi yarı alanında kabul eden ve skoru korumayı düşünen Trabzonspor karşısında Orduspor, arka arkaya önemli pozisyonlar üretti, golü de buldu.

STANCU SKORA DENGEYİ GETİRDİ

Derbinin 78. dakikasında ev sahibi ekip adına sahneye Bogdan Stancu çıkarken, Rumen futbolcu kaydettiği golle skora dengeyi getiren isim oldu. 1-1

Orduspor'un beraberlik golü sevinci uzun sürmezken, Trabzonspor rakibinin beraberlik golünden sadece 4 dakika sonra bir kez daha öne geçmeyi başardı.

OLCAN TAKIMINA HAYAT VERDİ

Maça ikinci yarıda giren ve ilk golün asistini yapan Olcan Adın, karşılaşmasın 82. dakikasında bir kez daha sahneye çıktı ve kaydettiği kafa golüyle takımını bir kez daha öne geçirdi. 1-2

Maçın son bölümlerindeki bir duran top organizasyonunda Ali Çamdalı'yla beraberlik golüne yaklaşan ancak direği geçemeyen Orduspor'un geri kalan süredeki baskısı sonuç vermeyince, Trabzonspor derbiden 2-1 galip ayrıldı.

Ligde üst üste ikinci galibiyetini alan Trabzonspor, puanını 19'a yükselterek zirveye bir adım daha yaklaştı. Ligde üst üste ikinci yenilgisini alan Orduspor ise 17 puanda kaldı.

ORDUSPOR: 1 - TRABZONSPOR: 2

STAT: 19 Eylül

HAKEMLER: Özgür Yankaya xx, Selçuk Kaya xx, Volkan Narinç xx

ORDUSPOR: Fornezzi x, Ferhat x, Ali Çamdalı xx, Garcia x, Miguel x, Umbides xx, Nizamettin xx, Monje x (Müslüm dk. 72 xx), Şamil xx, Hasan Kabze x, Stancu xx

YEDEKLER: Fevzi, Atila, Albülkadir, Barros, İbrahim Kaş, Yasin Öztop

TEKNİK DİREKTÖR: Hector Cuper

TRABZONSPOR: Onur xx, Serkan xx, Giray x, Bamba xx, Emerson x, Yasin Öztekin x (Olcan dk. 46 xxx), Soner xx, Colman x, Sapara x (Aykut dk. 84 x), Emre Güral xx, Janko xx (Halil dk. 73 xx)

YEDEKLER: Zeki Ayvaz, Zeki Yavru, Celustka, Vittek

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

GOLLER: Dk. 78 Stancu (Orduspor) / Dk. 61 Janko ve Dk. 82 Olcan (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Monje (Orduspor), Soner, Colman (Trabzonspor)

orduspor-trabzonspor-1.20121119215803.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

1. dakikada hızlı gelişen Orduspor atağında soldan son çizgiye Monje'nin yaptığı ortada Umbides'in kafa vuruşunu kaleci Onur çelmeyi başardı.

25. dakikada soldan Monje'nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Hasan Kabze'nin kafa vuruşunu direk dibinden Serkan çıkardı.

44. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında orta sahada topu kapan Sapara ceza yayı önüne kadar sürdüğü topa yerden sert vurdu, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

54. dakikada Olcan'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda kale önünde Janko'nun kafa vuruşu yan direkten döndü. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

61. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında rakiplerinden şık çalımlarla sıyrılan Olcan'ın soldan ortasında altıpas dışında Janko'nun kafa vuruşu yerden sekerek kalecinin solundan filelere gitti. 0-1

71. dakikada soldan ceza sahasına girip rakibinden güzel bir hareketle sıyrılan Nizamettin'in penaltı noktasına doğru çıkardığı pasta Umbides, boş pozisyonda çok kötü vurdu ve kaleci Onur topu kontrol etti.

78. dakikada Umbides'in ceza sahasına yükselttiği topu Şamil penaltı noktasına doğru indirdi. Stancu'nun vuruşu sol köşeden ağlara gitti. 1-1

82. dakikada Trabzonspor tekrar öne geçti. Halil'in sağdan yaptığı ortada ön direkte Olcan'ın kafa vuruşu uzak köşeden ağlara gitti. 1-2

83. dakikada gelişen Orduspor atağında sol çaprazda topla buluşan Müslüm'ün şutunda kaleci Onur topu kornere tokatladı.

85. dakikada soldan kullanılan kornerde altıpas önünde boş kalan Ali Çamdalı'nın kafa vuruşu üst direğin üstüne çarparak auta çıktı.

90+3'de Garcia'nın pasında ceza yayı içinde topla buluşan Hasan Kabze'nin sert şutunda kaleci Onur meşin yuvarlağı tokatladı.