Karadeniz'de gemi battı: 2 ölü

Karadeniz'de gemi battı: 2 ölü
Karadeniz'de yük gemisi battığı bildirildi. Batan geminin iki personelinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında batan Panama Bandıralı Okanbey isimli kuru yük gemisinde bulunan bir gürcü mürettebat hayatını kaybederken, 5 Ukraynalı ve 7 Türk personel yaralı olarak kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, kömür yüklü Panama bandıralı kuru yük gemisi gece 03.00 sıralarında şiddetli rüzgar nedeniyle yan yattı. Ardından batmaya başlayan Okanbey isimli kuru yük gemisinin personelllerinden Aleksandr Kaplıchenko, Valavrck Oleksandın, Medynshyi Ondcii, türk mürettebattan Hüsnü Kılıç, Zekeriya Aras, Erdal Sümer, Selçuk Öztaç, Ziya Kaban yardım sinyali üzerine sahil güvenlik botu tarafından kurtarıldı. Müretbattan Cevdek Çelik, Haluk Düşer, Ukrayna'lı Kutsal Anapoli, Star Chezko ise batan geminin yakınından geçen ve yardım sinyalini alan başka bir ticari gemi tarafından kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Botu tarfından denizden çıkarılan mürettebattan Gürcistan uyruklu Sergov Vndcharadgeze'nin ölü olduğu belirlenirken, Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Yaralıların sağlık durumu iyi olduğu belirtilirken, ilk tedavisinin ardından ifade vermek için emniyete gittiği öğrenildi.

Öte yandan bir mürettebatın daha ölü olarak bulunduğu öğrenilirken, ölen kişinin uyruğu ve kimliği henüz belirlenemedi. Kayıp olan 2 kişinin de kimlik ve uyrukları belirlenemedi.