Karadeniz'de İlk Defa Rize'de

Karadeniz'de İlk Defa Rize'de
Rize`deki kanser hastaları artık il dışına gönderilmeyecek.

Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, Onkoloji Merkezindeki kanser hastalarına Robotik Kemoterapi Cihazı ile hizmet verilmesiyle Karadeniz’de bir ilk gerçekleştirildiğini söyledi.

Sünbül, “Bu cihaz ülkemizde daha yeni bir cihaz ve belli merkezlerde kurulmuş durumda. Karadeniz bölgemizde de ilk olarak bu cihazı biz kurarak Rize’mize kazandırmış oluyoruz. Dolayısıyla da bu cihaz sayesinde komşu illerimize de hizmet vermiş olacağız” diye konuştu.

safak-sunbul-hasta-ziyaretinde-2.jpg

Dr.  Sünbül,  yaptığı açıklamada, kemoterapi gören hastalarımız tedavi edilmesi gereken bir hastalık grubunu oluşturuyor. Burada uygulamış olduğumuz tedaviler onkoloji tedavisinde önemli bir yer tutmaktadır. Bugüne kadar kemoterapi ilaçlarımızın uygulanması elle hazırlanan bir yöntemle hazırlanıyordu ve hastalarımıza bu şekilde hazırlanarak veriliyordu. Bizde tabi teknoloji geliştikçe bu teknolojiyi ilimize kazandırmaya, hastalarımıza verdiğimiz ilaç dozlarını daha hassas bir şekilde hazırlamak için bu kemoterapi ünitesini hastanemize kazandırdık. Artık dozları miligram cinsinden belki daha da düşük ağırlıklarda hazırlayarak hastalarımızın ihtiyacı oldukları ölçüde bu ilaçları hastalarımıza vermeye başladık. Bu hizmetimiz ilimizde 3 yıl boyunca verilmeye devam edecektir” dedi.

2.20130815102337.jpg

El değmeden hazırlanan ilaçlarla hizmet verdikleri mekanın çok nezih ve seçkin bir mekan olduğunu söyleyen Sünbül, “Dolayısıyla kemoterapi hizmetlerini artık daha kaliteli ve etkin bir şekilde vereceğiz. Hastalarımızın memnuniyetlerini de yapacağımız ziyaretlerde sizlerde göreceksiniz. Bu duygularla robotik kemoterapi ünitemizin halkımıza ve hastalarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

safak-sunbul-hasta-ziyaretinde.jpg