Karadeniz'den Yargı Reformuna Tam Destek

Karadeniz'den Yargı Reformuna Tam Destek
Karadeniz Demokrat Avukatlar Platformu üyeleri Rize’de düzenledikleri basın açıklamasında, Yargı Reformu Kanun Tasarısı’nı desteklediklerini açıkladılar.

Artvin, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Tokat, Amasya, Giresun, Ordu, Gümüşhane ve Bayburt illerinden Rize’ye gelen avukatlar Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nde bir basın açıklaması düzenledi.

1.20110210200203..jpg

Karadeniz Demokrat Avukatlar Platformu Sözcüsü Rize Barosu Avukatlarından Harun Mertoğlu tarafından okunan açıklamada, yargı üzerinden siyaset yapılmaması istenerek “Önceki akşam itibariyle kabul edilen Yargı Reformu Kanun Tasarısı eleştirilmektedir. Siyası eleştirileri anlıyoruz ancak yüksek yargının eleştirilerine anlam veremiyoruz. Gün geçmiyor ki zaman aşımı nedeniyle ceza dosyası düşmüş olmasın. Zaman aşımı nedeniyle ortadan kalkan bir dosya her seferinde toplumun vicdanını sızlatmaktadır. Derin yaralar açılmasına neden olmakta ve adalete olan güveni sarsmaktadır. Adalet devletin temelidir. Ancak bu söz kürsünün arkasını süslemekten öte bir anlam ifade etmemektedir. Yargıtay Başkanının ifadesine göre bir dosyanın kapanması için beş yıla ihtiyaç vardır. Peki bu zaman içerisinde temyiz edilecek dosya olmayacak mı? Olumlu cevap verilmediğine göre bu yeni zaman aşımı tartışmalarının olacağı anlamına gelmez mi ? Meclis'te kabul edilen tasarı ile Danıştay'da iki, Yargıtay'da altı yeni daire kurulması Danıştay ve Yargıtay Dairelerinde yeterli üye bulması halinde iki heyet ile çalışabilmesine imkân sağlaması amaçlanmaktadır. Yapılan bu çalışma hayata geçtiğinde inanıyoruz ki Yargıtay ve Danıştay'da meydana gelen aşırı yığılma kısa sürede ortadan kalkacak ve temyize giden dosyaların dönüşü hasretle bekleme dönemi de sona erecektir” dedi.