Karadeniz'e Taşkın ve Sel Uyarısı

Karadeniz'e Taşkın ve Sel Uyarısı
Samsun’un doğu ilçeleri (Çarşamba,Terme, Ayvacık, Salıpazarı), Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde taşkın riski bulunduğu bildirildi.

Çarşamba günü sabah erken saatlerden itibaren Perşembe günü öğle saatlerine kadar, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde özellikle Samsun’un doğu ilçeleri (Çarşamba,Terme, Ayvacık, Salıpazarı), Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde taşkın riski bulunduğu bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Orta ve Doğu Karadeniz'de gece itibarıyla başlayacak yağışların Samsun il merkezi ve batısıyla Trabzon'da kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde şiddetli (76 kilogram/metrekare) olacağı bildirildi.

Yağışların Perşembe günü öğle saatlerine kadar devam etmesi beklendiği belirtilen açıklamada, vatandaşlar ve yetkililerden ani sel, su baskını, yıldırım ve özellikle heyelan riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.