Karadeniz'e uyarı verildi!

Karadeniz'e uyarı verildi!
Meteoroloji'den sağanak uyarısı
Hava sıcaklığı Türkiye'nin önemli bir bölümünde mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, yağışların etkisiyle Doğu Anadolu ve Karadeniz'de 2 ila 4 derece arasında azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Türkiye'nin kuzey kesimlerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt) ile Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş ve Van çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye'nin doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgâr genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Türkiye'nin güney kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

—BÖLGELERDE HAVA-

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgâr; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla Kuzey Ege parçalı bulutlu. Rüzgâr; Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olacak.Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz'in iç kesimleri parçalı bulutlu.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğusu parçalı bulutlu bir hava hâkim.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevreleri aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar öğle saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt) kuvvetli olacak.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyi (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) ile Muş ve Van çevreleri aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş ve Van çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Şırnak, Hakkâri ve Van çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık.