Karadenizi Aksa aydınlatacak

Karadenizi Aksa aydınlatacak
Çoruh Elektrik A.Ş'nin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi 227 milyon dolarla Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş. verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında Swiss Otel'de yapılan ihalede, bir elemesiz turun ardından bir elemeli tur yapıldı.

Elemesiz turda elde edilen en yüksek tutar 120 milyon dolar oldu.

Elemeli turda Akenerji Elektrik Üretim A.Ş-CEZ a.s.-Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme A.Ş. O.G.G elendi.

İhalede daha sonra açık artırmaya geçildi. 181 milyon dolar başlangıç tutarı ve 250 bin dolar artırım aralığı ile başlayan açık artırmanın 18. turunda Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. elendi ve bu turda en yüksek tutar 210 milyon dolar oldu.

Açık artırmanın 29. turunda Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş. ihale dışı kalırken, bu turdaki en yüksek tutar ise 225 milyon 500 bin dolar oldu.

Nihai pazarlık görüşmesinin 33. turunda Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. ihaleden çekildi ve Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş. verdiği 227 milyon dolarlık teklifle en yüksek teklifi vermiş oldu.

Böylece ihale teknik olarak sonuçlandı.

Aksu, ihalenin ardından hayırlı olması dileğinde bulunarak, katılımcılara teşekkür etti.

Çoruh Elektrik Dağıtım bölgesi Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerini kapsıyor.

Söz konusu bölgede kayıp kaçak oranı yüzde 10,7, abone sayısı 989 bin.

Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı ihalenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İhale bedelini peşin olarak ödeyeceklerini bildiren Kazancı, gazetecilerin "Ne kadar yatırım öngörüyorsunuz?" sorusu üzerine, 3-4 yıl iç in zorunlu olarak 120 milyon dolarlık yatırım öngörüldüğünü söyledi. Kazancı, "Diğer özelleştirme ihaleleriyle ilgileniyor musunuz?" şeklindeki soruya da, "Bakacağız" yanıtını verdi.