Karafazlı: Domuz Gribine Karşı Dezenfekte ve Hijyende Buharlama Sistemi Kullanılmalı

Karafazlı: Domuz Gribine Karşı Dezenfekte ve Hijyende Buharlama Sistemi Kullanılmalı
Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi, İyidere Çevre Turizm ve Eğitim Dernek Başkanı (İÇTED) Sabit Karafazlı, hijyen ve dezenfekte işleminde “buharlama” yöntemine geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Son günlerde H1N1 (domuz gribi) ile H3N2, enfeksiyonlar ve diğer sık rastlanan hastalıkların artması üzerine açıklamada bulunan Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi, İyidere Çevre Turizm ve Eğitim Dernek Başkanı (İÇTED) Sabit Karafazlı, hijyen ve dezenfekte işleminde “Buharlama yöntemine geçilmelidir” dedi.

Küf, bakteri, çeşitli virüs kökleri ve içe işleyen kokuların hem havada hem de yüzeylerde yer aldığını ifade eden Karafazlı, püskürtme ile yapılan dezenfektenin son günlerde meydana gelen vakalar nedeniyle yeterli olmadığının anlaşıldığını kaydederek, “Avrupa’nın bir çok ülkesinde artık bu işlemler, geliştirilen hassas cihazlarla kuru buharlama şeklinde etkin ve uzun vadede daha da ekonomik olarak yapılmaktadır. Böylece sadece kirlenmiş yüzeyler değil oda havası da temizlenmiş oluyor. Buharın ulaşmadığı nokta olmayacağından virüslerin üremesi de durdurulmuş oluyor” diye konuştu.

sabit-karafazli-rize-1.jpg

Ezbere ilaçlama yapılmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Karafazlı, açıklamasında ayrıca şunları kaydetti: “Zemin ve havanın tahlili yapılıp tanısı konup ona göre ilaçlama yapılmalıdır. Söz konusu buharlama ilaçlarının hiçbir eşyaya zarar vermediği de ifade ediliyor. Hastaneler, okullar, kreşler, camiler ve toplu kullanım araçları bu yöntemle dezenfekte edilmelidir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığından belgelerini almış ehil kişi ve firmalar bu işle görevlendirilmelidir.”

dezenfekte.jpg