Karafazlı'dan Rize'de Olay Yaratacak Sözler

Karafazlı'dan Rize'de Olay Yaratacak Sözler
Karafazlı'dan olay sözler: Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu halkın partisi CHP'nin antidemokratik yönetimle yönetilmesi CHP için talihsizliktir. CHP demokrasiyle yönetilmediğinden partinin demokrasi dersi vermesi beklenemez.

Cumhuriyet Halk Partisi Rize Kurucu İl Başkanı ve aynı zamanda uzun yıllar partinin Rize İl Başkanlığı görevini yürüten Merhum Turgut Karafazlı'nın kardeşi CHP Rize İl Kurultay Delegesi Namık Kemal Karafazlı, CHP'nin tüzük kurultayına gitmesi için verdiği destek imzasından sonra ilk kez olay53'e konuştu. Karafazlı, Genel Başkan ve parti yönetimine karşı olmadığını mücadelesinin yalnızca tüzük değişikliğinin gerçekleşmesi için olduğunu ifade ederek "CHP'nin kendisi demokratik bir şekilde yönetilmiyor. Demokratik bir şekilde yönetilmeyen, antidemokratik bir şekilde yönetilen siyasi bir partinin parti kürsüsünden yada seçim meydanlarından demokrasi dersi vermesi beklenemez" dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NA KARŞI DEĞİLİM NE SAV'IN NE BAYKAL'IN TARAFINDAYIM  DEMOKRATİK TÜZÜKTEN YANAYIM

6 kurultay delegesi bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığının delegesi olan ve tüzük değişikliğinin gerçekleşmesi için 361 destekçi imza sahiplerinden Namık Kemal Karafazlı, olay53 haber muhabirimizin kendisine yönelttiği sorulara içtenlikle cevap verirken muhabirimize yaptığı açıklamada "Kendisinin ne parti muhaliflerinden eski Genel Sekreter Önder Sav’ın ne de eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın tarafından olduğunu söyleyerek ben rahmetli abimin yıllar öncesinde kabul etmediği ve son nefesine kadar mücadelesini sürdürdüğü tüzük değişikliğinin bir an önce gerçekleşmesi için mücadele ediyorum. Benim bu mücadelem yalnızca tüzük değişikliği içindir. Bu yüzden seçimli bir kurultaya karşıyım" dedi.

DEMOKRASİYLE YÖNETİLMEYENLERİN HALKA DEMOKRASİDEN BAHSETMEYE HAKKI YOKTUR

CHP ANTİDEMOKRATİK BİR TÜZÜKLE YÖNETİLİYOR

namik-kemal-karafazli-rize-chp-delegesi.jpg16 yaşından itibaren 27 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde yer aldığını kaydeden Karafazlı, "Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan seçildiği dönemde 6 ay içerisinde tüzük değişikliğine gideceğini açıklamış ama gelinen bu noktada bu tüzük değişikliği bir türlü gerçekleşmemiştir. Parti kürsüsünden ve meydanlarda demokrasi dersi vermeye kalkanların önce kendi yönetimlerinin demokratik olması gerekir. Seçimlerde yüzde 10 barajının demokratik olmadığını savunarak seçim barajının yüzde 5'lere düşmesi gerektiğini söyleyenler parti içi seçimlerde, seçimlerin delegenin yüzde 20 oyuyla gerçekleşmesini hangi demokratik anlayışla açıklayacaktır. Ben demokrasiden yanayım diyenler delegenin yüzde 20 oyunu ararken acaba antidemokrasiden yana olduklarını mı ifade etmek istediler." dedi.

SEÇİMLİ KURULTAYA DESTEK VERMEM SÖZ KONUSU OLAMAZ

Genel Başkana karşı herhangi bir tavrım yok, demokratik bir anlayışın ve demokratik bir yönetimin gerçekleşmesini sağlayacak parti içi tüzük değişikliği için destek verdiğini yineleyen Karafazlı, 5-6 ay sonrasında gerçekleşecek kurultay dolayısıyla seçimli bir kurultaya destek vermeyeceğini kaydetti.

RİZE YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

CHP'nin Rize Kurultay Delegesi Namık Kemal Karafazlı, Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl teşkilatını da sert sözlerle eleştirerek, bugün iktidar partisiyle çıkar ilişkileri içerisinde bulunan bir yönetim muhalifte olmak istemediğinden tüzük değişikliğine destek vermiyor. Onlar için siyasette güçlü olanın yanında yer almak herzaman ilk hedef olmuştur. Rize'deki bu yönetim için genel başkanın kim olduğu yada olacağı önemli değildir. Bunlar herzaman tipik bir Rizeli siyasetçi yöntemi olan "Güçlüden yana olmak" anlayışı içerisinde olmuşlardır. Yarın birgün genel başkan değiştiği zaman da bu anlayış içerisinde güçlü olanın yanında yer almak isteyeceklerinden yeni yönetimin en yakın destekçileri yine bunlar olacaklardır.

KARAFAZLI CHP İL BAŞKANLIĞI'NA ADAY OLACAK MI?

Karafazlı, olay53 muhabirimizin bu çıkışınızın Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığı'na aday olmak istemenizle bir alakası var mı? İl Başkanlığına adaylığınızı mı koyacaksınız? şeklindeki sorusuna ise "CHP'liyim diyenlerin olmadığı daha doğrusu CHP'liyim demeye korkanların olduğu en zor dönemlerden bugüne kadar 27 yıldır CHP'nin içerisinde bulunan bir kişi olarak il başkanlığı için kendi adaylığımı düşünmem ancak delege arkadaşlarım benim aday olmamı uygum görürse onlar adaylığımı isterse o zaman adaylığım söz konusu olabilir, o zaman aday olurum" dedi.

İLGİLİ HABERİMİZ

İmza Atan Tek Rize Delegesi