Karafazlıoğlu: ASKF Seçimlerini Yargıya Taşıyor

Karafazlıoğlu: ASKF Seçimlerini Yargıya Taşıyor
ASKF Rize Şubesi'nin Olağanüstü Genel Kurulunda seçimi kaybeden başkan adayı Bilal Karafazlıoğlu, seçimlerin şaibeli olduğu gerekçesiyle yargıya başvuracağını açıkladı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şubesi'nin Olağanüstü Genel Kurula gidilmesini sağlamasına rağmen, yapılan olağanüstü genel kurulda seçimi kaybeden başkan adayı Bilal Karafazlıoğlu, seçimlerin şaibeli olduğu gerekçesiyle yargıya başvuracağını açıkladı.

Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şubesi'nin Olağanüstü Genel Kurulu 20 Ağustos Pazar günü yapıldı. 2 adayın yarıştığı seçimde mevcut başkan Ali Çelik 99 oyla yeniden başkan seçilirken, toplanan imzalarla Olağanüstü Genel Kurula gidilmesini sağlayan diğer başkan adayı Bilal Karafazlıoğlu ise 69 oyda kaldı.

Seçimlerin ardından Karafazlıoğlu, gece saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ASKF Yönetiminin seçim öncesi sahte üyeler yaparak, bu üyelere genel kurulda oy kullandırttığına vurgu yaptı ve konuyu yargıya taşıyarak üye olmayan kulüpleri üye gibi gösteren ve delegelerini oy kullandıran kişiler ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

İşte Başkan Adayı Karafazlıoğlu’nun sosyal medyadaki paylaşımı :

RİZE ASKF SEÇİMİ
20 Ağustos 2017 tarihinde yapılan Rize ASKF Seçimleri maalesef etik kurallara tüzük ve seçim mevzuatına uygun şekilde yapılmadı.
ASKF Olağanüstü kongre kararı aldıktan sonra geriye dönük olarak dokuz kulübü tüzüğe aykırı bir şekilde üye yapmış ve bu kulüpler adına isimleri delege listesine eklemiştir. Listeleri aldığımızda bu kulüplerin üyelikleri , delegeleri ve diğer bazi kulüplerin delegeleri hakkında Rize Dernekler İl Müdürlüğüne müracaat ederek incelenmesini talep ettik. Bu başvurumuza Dernekler İl Müdürlüğü tarafından üyeliklerinin divan tutanaklarında bulunmadığı yönünde karar çıktı . Hatta iki kulüp böyle bir üyeliğinin olmadığını bildirmesine rağmen seçim listesi yeniden düzenlenerek ikinci bir liste yapıldı.
Kendilerine defalarca bunun tüzüğe aykırı bir durum olduğunu düzeltmemeleri halinde yargıya taşıyacağımızı söylememize rağmen düzeltilmedi. Bu delegelerin bir çoğunun aynı yöreden olması da manidar. Böyle bir adaletsizlik ve usulsüzlük karşısında 23 doğal 24 te usulsüz bir şekilde yapılan delege karşısında seçime girdik. 46 kulupten 23 kulüp bize güvenerek oy verdi. Fakat doğal olarak seçimi kaybettik.
Türkiye Genelinde hemen her ASKF Tüzüğünde seçim kaybetme korkusundan doğal delegelik gibi ,eşitlik ilkesine aykırı bir durum mevcut. Bunu da yetkili mercilere ileteceğimizin bilinmesini istiyorum.
Bütün uyarılarımıza rağmen üye olmayan kulüpleri üye gibi gösteren ve delegelerini oy kullandıran , Ayrıca bu kulüpleri uyarmamıza rağmen delegelerini oy kullandıran kişiler ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilmesini istiyorum.

bilal-karafazlioglu.jpg