Karakaya Suyunda Bulanıklık Sorunu Tarih Oluyor

Karakaya Suyunda Bulanıklık Sorunu Tarih Oluyor
Trabzon'un Ortahisar, Akçaabat ve Maçka ilçelerinde 32 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Karakaya Grup İçme Suyunun arıtma tesisi inşaatı tamamlanma...

Trabzon'un Ortahisar, Akçaabat ve Maçka ilçelerinde 32 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Karakaya Grup İçme Suyunun arıtma tesisi inşaatı tamamlanma aşamasına geldi.

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Ortahisar ilçesinin Ağıllı Mahallesi'nde 10 dönüm arazinin kamulaştırılmasıyla başlanılan içme suyu arıtma tesisi inşaatı kapsamında arıtma tesisi ünitelerinin yerleştirilmesine başlandı. Bu kapsamda her biri saniyede 66 litre içme suyu arıtma kapasitesine sahip olan 3 ayrı ünite tesise yerleştirildi. Pazartesi günü de tesisin çelik konstrüksiyon montajına başlanması planlanıyor.

Arıtma tesisi ünitelerinin montaj çalışmalarını yerinden takip eden TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, Ramazan Bayramında tesisi hizmete almayı planladıklarını ifade etti. Arıtma tesisinin hizmete alınmasıyla özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan bulanıklık sorunlarının tarih olacağını kaydeden Köksal, "3 aşamalı, lamelle çökertmeli, adsorbsiyon durultma üniteli, hızlı kum filtreli içme suyu paket arıtma tesisi inşaatı gerçekleştiriyoruz. Tesisimizin en önemli özelliği, 400 NTÜ ve üzerinde, yüksek bulanıklığa sahip suları da en güzel şekilde arıtabilmesidir. Ayrıca personel ihtiyacını minimize eden son derece modern bir tesis inşaatı gerçekleştiriyoruz. Tesisimizin hizmete girmesiyle abonelerimize en güzel şekilde, sağlıklı ve yeterli içme suyu ulaştırmış olacağız. Karakaya Barajının yapımının ardından arıtma tesisinin ikinci etabının da yapımı gerçekleştirilecektir. Bununda yeri belirlenmiştir" ifadelerini kullandı.

Karakaya Suyunda Bulanıklık Sorunu Tarih Oluyor

Karakaya Suyunda Bulanıklık Sorunu Tarih Oluyor

Karakaya Suyunda Bulanıklık Sorunu Tarih Oluyor

Kaynak:IHA