Karal, Ak Parti Adına Mecliste Konuştu VİDEO İZLE

Karal, Ak Parti Adına Mecliste Konuştu VİDEO İZLE
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 2015 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısının görüşmesinde mecliste konuşma yaptı.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Diyanet İşleri Başkanlığının 2015 Yılı Bütçe görüşmelerinde Ak Parti adına söz aldı.

Meclisi selamlayarak konuşmasına başlayan Milletvekili Karal, “Bilindiği üzere din milletimizin kimliğini oluşturan ortak değerler manzumesidir. Din, insanın varlığını anlamlandıran ve ona hayata ve ölüme dair nihai anlam haritası sunan; en doğru ve en yetkin klavuzdur. Din, doğumundan ölümüne kadar insan hayatının her evresinde zorunlu olarak vardır. Bizleri birbirimize bağlayan, bizleri kardeş kılan en temel unsurdur. Toplumumuzun ortak değeri ve paydasıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı 2010 yılında meclisimizin çıkarttığı 6002 sayılı kanunla yeni yüzyılın ihtiyaçlarına göre yeniden şekillenmiştir. Ülke sınırlarını aşarak küresel ölçekte hizmet sunan uluslar arası bir kurum haline gelmiştir. Söz konusu kanun ile Diyanet İşleri Başkanlığının uhdesine tebliğ edilen görevleri ulusal ve uluslar arası düzlemde çağın gerektirdiği talep ve beklentiler istikametinde yerine getirme imkanları daha da gelişmiştir. Buna bağlı olarak mesuliyetleri fazlasıyla artmış ve görev tanımları da değişmiştir. Bu çerçeve de imam hatip, müezzin-kayyım vaiz, müftü gibi görevler yeniden ele alınarak daha fonksiyonel hale getirilmiş din görevliliği anlayışı yerine din gönüllüğü şuuru işlevlik kazandırmaya başlamıştır. Bu çerçeve de son birkaç yılda 40 bin personel hizmet içi eğitime geçirilmiştir. Yapılan bu eğitimle personelin niteliği arttırılmış Diyanet İşleri Başkanlığı adeta açık bir üniversiteye dönüştürülmüştür.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bugün sunduğu hizmetlerle toplumun dini, ahlaki ve manevi değerlerini sürekli ayakta tuttuğunu, bütün insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlayan İslam dini ile ilgili her konuda referans alınan en etkin, yetkin ve saygın bir kurum haline gelme yolunda büyük mesafeler kat ettiğini, bu özelliği ile de bütün dünyada model alınan bir kurum haline geldiğini kaydeden Karal, “Toplumsal sorunları, sosyal problemleri din hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak gören Diyanet İşleri Başkanlığı açlık, sefalet, yoksulluk, kargaşa, kavga, mezhepçilik, hizipçilik, grupçuluk gibi konularda bir farkındalık ve bilinç oluşturmaya çalışmaktadır. Cami içinde ve dışında yürüttüğü hizmetlerle çocuk, genç, kadın engelli ve yaşlılar, doğal afetler, çevre duyarlılığı ve aile yapısının korunması, uyuşturucu ile mücadele gibi pek çok konuda hem inisiyatif alarak hem de önemli sosyal sorumluluk projeleri üstlenerek toplumumuzun bilinçlenmesi için faaliyetler yürütmektedir.” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bilhassa Ramazanlarda, Kutlu Doğum Haftalarında, Camiler haftasında belirlediği temalarla, Muharrem ayında düzenlediği etkinliklerle milletimizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine katkı sağlayan etkinlikler gerçekleştirdiğini ve gerçekleştirilen etkinliklerin milletimizin büyük teveccühüne mazhar olduğunu konuşmasına ekleyen Karal, konuşmasına şöyle devam etti: Yaygın din eğitimlerinin en başında yer alan Kuran kurslarını toplumsal talepler doğrultusunda çağımızın şartlarına göre yeniden yapılandırmış ve  daha işlevsel hale getirmiştir. Halkımızın istediği saatte Kur'an eğitimi almasını sağlamıştır. Toplumu din konusunda bilgilendirme faaliyetlerine özel bir önem atfetmiş bu çerçevede örneğin son birkaç yılda okullara, kütüphanelere, yetiştirme yurtlarına, cezaevlerine, Kur'an Kurslarına, yurt dışına yaklaşık 50 milyon adet eseri ücretsiz dağıtmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı milletimizin ortak değerlerini ifade eden alevi Bektaşi klasiklerini neş ederek halkımızın istifadesine sunmuştur. Toplumu din konusunda aydınlatma faaliyetlerini Diyanet Radyo ve TV aracılığıyla da yürütmeye başlamıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı bugün gelinen noktada sadece ülkemize ve milletimize hizmet götüren bir kurum değildir. Başkanlık, ülke sınırlarını aşarak Balkanlardan Orta Asya’ya, Avrupa’dan Amerika’ya, Japonya’dan Haiti’ye, Çin’den Kanada’ya, Afrika’dan Latin Amerika ve Karaip Adalarına kadar Dünyanın hemen her tarafına ilgili ülkelerden gelen talepler doğrultusunda hizmet sunan bir kurum haline gelmiştir.

Doğumdan ölüme, hayatın hemen her safhasında var olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hem ülkemiz, hem bütün insanlık için bir barış, huzur ve güven vesilesi olduğunu ifade eden Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, meclisi selamlayarak sonladırdığı konuşmasını “Bu vesileyle ülkemizin en ucra köşesine varıncaya kadar milletimizin dini hayatına hizmet eden Diyanet İşleri Başkanlığımızın fedakar personelini yürekten tebrik ediyorum. 2015 yılı bütçesinin milletimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Yüce Yaratıcı’dan niyaz ediyorum.” sözleriyle tamamladı.