Karal: 10 Ağustos Rize İçin Tarihi Bir Gün

Karal: 10 Ağustos Rize İçin Tarihi Bir Gün
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 10 Ağustos tarihinin Rize için tarihi günlerden biri olduğunu kaydederek bugünün Rize için çok önemli bir gün olduğunu söyledi.

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Müftü Mahallesinde oyunu kullandıktan sonra bazı ziyaretlerde bulunarak vatandaşlarla selamlaştı; sandık görevlilerini ziyaret etti. 10 Ağustos'un Rize tarihinde ayrı bir yer edineceğini kaydeden Karal, sonuçların başta Rizemiz ve tüm Türkiye için hayırlı uğurlu olmasını diledi.

hasan-karal-rizede-ziyaretlerde-4.jpg

Halkın Cumhurbaşkanını seçmesini öngören Anayasa değişikliğinin Ak Parti hükümetinde gerçekleştiğini ve halkın ilk kez bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gittiğini ifade eden Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, bugünün Rize için ayrı bir önemi olduğunu söyledi.

hasan-karal-rizede-ziyaretlerde-3.jpg

Başbakan Erdoğan’ın Rizeli olmasından dolayı Rize’nin tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanı çıkarmasına sayılı saatlerin kaldığını vurgulayan Karal, “2 Başbakan çıkaran şehrimiz bugün ilk kez halkın oylarıyla seçilecek Cumhurbaşkanını seçiyor. Bu Türk demokrasi tarihi için çok önemli bir olaydır. Ancak bugün seçilecek Cumhurbaşkanının Rizeli olması Rize için ayrı bir önem taşıyor. Ve Rizeliler olarak bunun gururunu ayrıca yaşıyor olacağız” dedi.

hasan-karal-rizede-ziyaretlerde-2.jpg

Rize’nin 30 Mart tarihinde kırdığı rekoru cumhurbaşkanlığı seçiminde daha üst seviyelere çıkararak kimseye kaptırmayacağını sözlerine ekleyen Karal, “Rize yeniden rekora doğru koşuyor.  Rizemiz 30 Mart’ta nasıl kendi evladı Sayın Başbakanımıza desteğini esirgememiş ve Türkiye rekoru kırmışsa bugün de Cumhuriyet tarihindeki ilk Rizeli Cumhurbaşkanı adayımız Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a en üst seviyede destek verecek ve yeni bir Türkiye rekoru kıracaktır.” dedi.

hasan-karal-rizede-ziyaretlerde-1.jpg