Karal Açıkladı: Erdoğan, Rize'de İlk Orayı Sordu

Karal Açıkladı: Erdoğan, Rize'de İlk Orayı Sordu
Rize Milletvekili Hasan Karal, 30 Mart seçimleri sonrası Başbakan (Cumhurbaşkanı) Erdoğan’ın Rize’de seçim sonucunu sorduğu ilk ilçeyi ilk kez açıkladı.

30 Mart seçimleri öncesi AK Parti'den Belediye Başkanı olan ve yeniden aday gösterilmediğinden bağımsız aday olarak seçime giren Belediye Başkanı Şaban Kalça, Erdoğan'ın kendisini telefonla aramasına rağmen adaylıktan çekilmemiş ve Ak Parti Adayı Yakup Samangül'e karşı seçimi kaybetmişti. Rize Milletvekili Hasan Karal, Derepazarı İçe Danışma Toplantısında yaptığı konuşmada 30 Mart seçimleri sonrası Başbakan (Cumhurbaşkanı) Erdoğan’ın Rize’de ilk olarak Derepazarı ilçesinin sonuçlarını sorduğunu söyledi.

Derepazarı ve İyidere ilçe danışma meclisi toplantılarında konuşan Ak Parti Rize milletvekili Hasan Karal, her iki toplantıda da birlik ve beraberliğin önemine değinerek AK Partinin Rize’de elde etmiş olduğu başarıların arkasında teşkilatlar içerisindeki birlik beraberlik ve uyumlu çalışmanın olduğunu söyledi

AK Parti İlçe danışma meclisi toplantıları Derepazarı ve İyidere ilçe danışma meclisi toplantılarıyla devam etti. İlk olarak Derepazarı ilçe danışma toplantısı, AK Parti Derepazarı ilçe teşkilatı binasında gerçekleştirildi.

Toplantıya AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, İl Başkan Yardımcıları Erdal Genç, Harun Mertoğlu, İsmail Kosif, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, Derepazarı İlçe Başkanı Necip Çelik, İl Genel Meclis Üyeleri Nurettin Baş, Hüseyin Topal ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Toplantıda İlçe Başkanı, Belediye Başkanı, İl Genel Meclis Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı ve Gençlik Kolları Başkanı yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

ak-parti-derepazari-ve-iyidere-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-yapildi-3.jpg

Toplantıda konuşan Rize Milletvekili Hasan Karal, AK Parti’nin ideallerine ve hedeflerine tabanın vermiş olduğu destekle birer birer ulaştığını vurgulayarak, “Allaha hamdolsun ideallerimize ve hedeflerimize sizlerin tabandan vermiş olduğunuz bu güçle beraber bir bir ulaşıyoruz. Yerel seçimlerde her biriniz çok önemli ve gayretli çalışmalar ortaya koydunuz. Rize’de en çok uğraş verdiğimiz yer burası  oldu. O dönemde burada alınan başarı çok önemliydi. Belki bunu ilk defa duyacaksınız. Başbakanımızın (Cumhurbaşkanımız) seçim sonuçlarıyla ilgili ilk arayıp sorduğu yer Derepazarı olmuştur. Bunu da ilk defa ben size söylüyorum.” dedi

“Uyum ve dayanışma beraberinde birçok  hizmeti  getiriyor”

30 Mart seçimlerinde Derepazarı’nda çok uyumlu bir tablonun ortaya konduğuna dikkat çeken Karal, “Başarının yakalanabilmesi için, icraatın meyvelerini verebilmesi için birlik, beraberlik ve dayanışmanın uyumu şüphesiz çok önemlidir. Bir masa etrafında toplanabilmek çok önemlidir. Birbirimize karşı anlayışla yaklaşabilmek, inatla değil de uzlaşı ortamı içerisinde birbirimizin görüşlerine saygı gösterebilmek çok önemlidir.  Derepazarı’nda bu ortamı yakalamış durumdayız. İlçe başkanı belediye başkanı dayanışması, teşkilat belediye dayanışması ve kaynaşmasıyla beraber inanıyorum ki Derepazarı ilçemizi çok daha güzel hizmetlerle hep beraber tanıştıracağız.” ifadelerini kullandı.

“İçimizi karıştırmak  isteyenlere rağmen başardık”

hasan-karal-rize-milletvekili.20140916231219.jpg

Cumhurbaşkanlığı,  genel başkanlık ve başbakanlık seçim sürecinde AK Parti teşkilatları olarak çok önemli bir sınavdan geçtiklerini hatırlatan Karal, “Bir bucuk aylık süre içerisinde hem liderimizi, başbakanımızı cumhurbaşkanı yaptık hem de olağan üstü  kongre yaparak  genel  başkanımızı ve başbakanımızı seçtik.  Bütün bunları huzur sukunet, birlik ve beraberlik içerisinde, bütün fitne odaklarına, içimizi karıştırmak isteyenlere rağmen biz bütün bunların hepsini başardık ve partimizi su aldırmadan neticeye ulaştırdık. Bu parti tek bir adayla birlikte genel başkanlık seçimine girdi ve olağanüstü kongresini yaptı. Ve o aday etrafında herkes birleşti bütünleşti. Yapılan bütün istişareler sonrasında Ahmet Davutoğlu başbakanlığında yeni hükümet kuruldu. Davutoğlu döneminde de çalışmalar Recep Tayyip Erdoğan dönemindeki aynı hız ve motivasyonla devam etmektedir. Çünkü biz inanmış insanlar topluluğuyuz. Bizim sadece bu dünya kaygımız yok bizim aynı zamanda öbür alem kaygımızda var. Biz bu dünya için mücadele vermiyoruz. Bizden öncekiler gibi çıkar ve menfaatleri etrafında birleşen değil, inançlarımız ve ideallerimiz etrafında mücadele veren bir topluluğuz.” şeklinde konuştu

İyidere İlçe danışma meclisi

Derepazarı ilçe danışma meclisi toplantısının ardından Karal ve beraberindekiler İyidere ilçe danışma toplantısına katılmak üzere İyidere’ye giderek toplantıya katıldı.

ak-parti-derepazari-ve-iyidere-ilce-danisma-meclisi-toplantisi-yapildi-2.jpg

İyidere AK Parti ilçe binasında gerçekleşen ilçe danışma toplantısına AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve il başkan yardımcılarının yanı sıra İyidere belediye başkanı  Ahmet Mete, İyidere İlçe Başkanı Talat Tüfekçi ve çok sayıda teşkilat mensubu  katıldı. İyidere teşkilatn  ve belediye başkanı Ahmet Mete faaliyet raporlarının sunumunu yaptı.

Sunumların ardında burada da bir konuşma yapan Karal şunları söyledi: “İyidere teşkilatımız belediyeyle uyum içerisinde çalışma anlayışını en güzel şekilde temsil eden ve bu uyum içerisinde başarının beraberinde geldiği ilçelerimizden bir tanesidir. Burada gerek belediye başkanımız gerekse ilçe teşkilatımız hem partimizi iyi bir şekilde temsil ediyor hem de seçim sonuçları açıklandığından yüzümüzü ak edecek başarıları ortaya koyuyorlar. İki tane önemli seçim geçirdik. 30 Mart yerel seçimleri ve 10 ağustos cumhurbaşkanlığı seçimi. Bu seçimlerde İyidere teşkilatımız geçmiş dönemleri aratmayacak şekilde son derece önemli başarılar elde etmiştir.

Halkın oyuyla seçilen ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde İyidere ilçemiz hem Rize’mizin üçüncüsü oldu hem de Türkiye genelinde ilk sıralarda yer alan ilçelerden bir tanesi oldu. Burada partimizin kurucusu olan, doğal liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a karşı Rize teşkilatlarımız büyük bir vefa örneği gösterdi ve onun cumhurbaşkanı seçilmesine çok büyük bir katkı sağladı.”

“Yalnızca Türkiye Kazanmadı, Dünya Kazandı”

Recep Tayyip Erdoğan ismini cumhurbaşkanı olmasıyla sadece Türkiye’nin övünmediğini kaydeden Karal, “Yalnızca Türkiye kazanmadı, Dünya kazandı. Dünyada kendisini itilmiş, horlanmış gören, benim kaderim bu dünyada ezilerek yaşamak diyen milyonlarca insanın haklarını savunan bir liderin Türkiye’nin başına geçmiş olması onları da umutlandırdı.” İfadelerini  kullandı.

“Dünyada Örneği olmayan Bir rekor  kırdık”

İki ay içerisin hem kendi başbakanını cumhurbaşkanı seçen hem de hiçbir sorun yaşamadan tek bir adayla genel başkan ve başbakan seçen başka bir siyasi partinin olmadığını vurgulayan Karal, “Dünyada rekor kırdık. Dünyada hiçbir siyasi parti 2 ay içerisinde hem kendi içerisinde cumhurbaşkanı seçip hem de olağan üstü kongreye giderek, olağan üstü  kongrede tek bir genel başkan adayıyla genel başkan gösterip  o genel  başkanı da  başbakan yapan ve sonrasında bölünmeden parçalanmadan yeni  bir hükümet  kurmak  hiçbir partiye nasip  olmamıştır. Bunu sadece AK partililer başarmıştır. Nasıl başarmıştır bunu? İşte tabandaki bu birlik ve beraberlikle başarmıştır. Tepe ne kadar dik durursa dursun aşağısı dik durmadığı sürece yukarısı sallanır. AK Parti Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu ilkeleri boşa çıkarmadı. AK Partililer Onun gösterdiği yolda, işaret ettiği istikamette toplandı, hiçbir itilafa düşmeden görüş ayrılığına bulaşmadan liderini seçmiş oldu. Ve sayın Ahmet Davutoğlu’nu Türkiye cumhuriyetinin başbakanı ve AK Parti’nin genel başkanı olarak seçti. Onun başbakanlığında yeni hükümet kuruldu. Sayın Davutoğlu’nun başbakanlığında yolumuzdan hiç sapmadan devem edeceğiz.“  dedi.