Karal Afet Evlerini İnceledi

Karal Afet Evlerini İnceledi
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 27 Ağustos 2010’da Rize’nin Gündoğdu beldesinde yaşanan sel ve heyelan sonrası evleri yıkılan vatandaşlar İçin Gündoğdu beldesinde yaptırılan afet evlerindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız ve partililerinde katıldığı incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, TOKİ tarafından yapımına başlanan 178 konutun İl Afet Müdürlüğü tarafından gerekli kura işlemleri yapıldıktan sonra hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Milletvekili Karal, Gündoğdu beldesinde kısa bir süre önce yaşanan afet de 14 tane kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, ‘’Yaşanan afet sonrası birçok ev kullanılmaz hale gelmişti. Yollar bozulmuştu. Arazilerde çok ciddi tahribat olmuştu. Burada hükümet olarak çok ciddi yatırımlar yaptık. Veliköy yolunu kara yolları ağına aldık. Dere ıslah çalışmalarını başlattık.

1.20110815140814..jpg

En önemlisi konut ihtiyacını giderebilmek amacıyla burada Gündoğdu belediyemizin öncülüğünde bir arazi çalışmaları başlatılmıştı. Burada çok güzel bir arazi teminine gidildi. Gerek işçilik ve gerekse binaların imaları noktasında çok güzel bir eser ortaya çıktı. Binaları yıkılan afet de zarar gören hemşerilerimize afet konutu 7 ay önce başlanmıştı. Kısa bir süre içerisinde binalar tamamlandı. Teslim edilecek hale geldi.’’ dedi.

3.20110815140749..jpg

TOKİ tarafından yaptırılan 178 konutun İl Afet Müdürlüğü tarafından gerekli kura işlemleri yapıldıktan sonra hak sahiplerine teslim edileceğini ifade eden Karal, ‘’Burada 178 tane konut bulunmaktadır. Konut binalarının hizmete girmesiyle Gündoğdu beldemiz güzel bir görüntüye kavuşacaktır. Burada küçük bir şehir kurulmuştur. Diğer ilçelerimizde yapmış olduğumuz toplu konutlarına burasıda eklenmiş oldu. Gündoğdu beldemizde selde zarar gören hemşerilerimizin acılarını bir nebze giderebilmek adına yapılan bu konutları önemsiyoruz. Hak sahiplerine hayırlı uğurlu olsun.’’ diye konuştu.

 2.20110815140735..jpg